«ВСЛ» видало «Вірші Феліцити» – нову збірку авторки з Ужгорода Оксани Луцишиної

Фото УП
Фото УП
Чудовий дарунок поціновувачам поетичного слова вищого ґатунку від львівських «Левів» своїм читачам, знову – літературна подія: щойно побачила світ нова книга відомої, однієї з найяскравіших у модерній літературі вкраїнській, поетки, авторки Оксани Луцишиної. Вони, вірші письменниці, що мешкає зараз у Сполучених Штатах, – образні, щемкі, яскраві, Й спонукають на мить спинитися в цій вічній метушні й замислитися.

 

«Нова книжка, яка вже набула розголосу не лише в Україні,  — це поезія до певної міри персонажна, як і її попередня збірка «Я слухаю пісню Америки», де вірші об’єднані образом пияка і письменника Джонні. Але, як і у попередній збірці, у «Віршах Феліцити» літературна гра — не єдина матриця, а, швидше за все, і не головна, тому що в цих віршах наскрізними є підставові міфи і архетипи — Море, Сад (Гетсиманський?), Гора, птахи, кораблі, дороги, сузір’я, вогонь, лід, вино, сіль, глина, — і, зрештою, пошуки Бога (чи Жіночих Божеств). Імя «Феліцита» означає «щаслива», її вірші — це подорож крізь простір і крізь сенси, які становлять наш «дім буття» і які мусять бути переосмислені кожним і кожною, хто відкривається світові — для кохання, для глибшого пізнання себе, для визволення від страхів. Така шукачка не може не бути щасливою — навіть якщо здається, що часами їй буває сумно; але насправді вона знаходить те, що шукає: власну силу» – так про «Вірші Феліціти» розповідає сайт Видавництва, яке надрукувало книгу.

Небавом Оксана Луцишина буде в Україні, куди приїздить щороку на вакації (в Америці вона є університетським професором-філологом) й презентуватиме «Феліциту» в різних містах, також письменниця візьме участь у Восьмому Міжнародному Фестивалі Бруно Шульца в Дрогобичі. Не виключено, що з шанувальниками своєї непересічнох творчости зустрінеться й у нашому місті.

Для тих, хто бажає ознайомитися з новою книжкою знаменитої поетки, варто зробити це на сайцті «Видавництва Старого Лева» за цим посиланням.

?????????? ?¤?µ?»?????????? ???±???»?°?????????°

maydan.drohobych.net

 

05 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів