Ужгородець посів друге місце на Всеукраїнському конкурсі історичного оповідання

Ужгородець посів друге місце на Всеукраїнському конкурсі історичного оповідання
В Івано-Франківську відбувся третій фестиваль історичної літератури «Софія» за підтримки Івано-Франківської міської ради. Родзинкою цьогорічного форуму став Всеукраїнський конкурс історичного оповідання «Софія».

 

Як повідомив голова журі, відомий письменник Степан Процюк, на конкурс надійшло кілька десятків оповідань з усіх куточків України.

Перше місце посіло оповідання «Образок» івано-франківського літератора Василя Бабія. Другим стало оповідання ужгородця Олександра Гавроша «Таємний посол». На третьому місці – оповідання «Тридцять третій» Олександра Клада з Тернопільщини.

Для закарпатця такий успіх був доволі несподіваний, адже досі він відомий переважно як дитячий письменник та драматург.

— Історію я люблю змалку, – коментує Олександр Гаврош. – Навіть свого часу вагався: вступити на історичний факультет чи журналістику. Тому у своїх творах часто торкаюся історичних подій та постатей. Оповідання «Таємний посол» розповідає про маловідому сторінку з історії нашого краю: таємну місію Ференца Ракоці до шведського короля. Тішить, що закарпатці поступово прописують свою історію в загальноукраїнському літературному просторі. Зокрема, відзначив би романи на історичну тематику Сергія Федаки та Мирослава Дочинця.

Олександр Гаврош відомий загальноукраїнському читачеві передовсім своїми творами про Івана Силу та Григора Пинтю. У доробку письменника також є книжка оповідань про дитинство видатних закарпатців.

Десять кращих оповідань конкурсу історичної прози «Софія» буде видрукувано окремим збірником.

Uzhgorog.net.ua

 

04 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів