Три клуби сімейного дозвілля створили переселенці у закарпатському Виноградові

Три клуби сімейного дозвілля створили переселенці у закарпатському Виноградові
Це — дитячий, жіночий та юнацький клуби дозвілля. Вік учасників – від двох років.

 

На Закарпатті переселенці та місцеві волонтери допомагають проводити заходи для родин зі сходу, воїнів АТО, багатодітних сімей. Для них працює дитячий, жіночий та юнацький клуби. Деякі заходи фінансуює церковна громада. Про це Gazeta.ua розповіла Анастасія Алатарцева з Луганської області. Вона заснувала благодійний фонд "Будинок милосердя" у місті Виноградов Закарпатської області.

"З нами разом переїхало декілька родин. Почали для наших дітей організовувати заходи та збирати одяг для інших переселенців, - розповідає Анастасія, - Перший рік проводили дитячі свята. У школах показували мультфільми, діти грали з аніматорами у костюмах ляльок. Костюми пошили самі".

Костюми аніматорам шили власноруч

Костюми аніматорам шили власноруч

Зараз у благодійній організації створений дитячий, жіночий та юнацький клуби дозвілля. Вік учасників – від двох років. Заходи проводять на вихідних у місцевій спортивній школі, де організації виділили приміщення. Усі активності безкоштовні.

"Спільно з жіночою благодійною організацією проводимо майстер-класи для жінок переселенок та місцевих. Жінки люблять грати в активні та інтелектуальні ігри, - ділиться Анастасія, - На зустрічах з дітьми спершу проводимо різні бесіди та показуємо мультфільми на обрану тему. Потім волонтери проводять творче заняття та роблять різні вироби. На заняття приходять від 10 до 60 дітей".

Проводять заходи волонтери з місцевих та переселенців. Жінки та інші учасники приносять печиво та випічку. Під час кожної зустрічі організовують чаювання.

Після кожної зустрічі проводять чаювання

Після кожної зустрічі проводять чаювання

"Ми віруюча родина. Від церкви проводимо також безкоштовні літні табори для дітей з родин переселенців, воїнів АТО та багатодітних, - розповідає Анастасія, - У таборі проводимо творчі майстер-класи, займаємось англійською. Навчання базується на християнських цінностях. Гроші на організацію заходів та табору збирають парафіянин церкви".

Зараз Анастасія з волонтерами готуються до літнього табору. Планують запросити 110 дітей та привезти на відпочинок малечу з прифронтових міст.

Родина Анастасії Алатарцевої жила у селі Суходол Луганській області. Чоловік займався будівництвом. Анастасія організовувала зустрічі дитячого хобі-клубу. У родині троє дітей. У Закарпаття їхали у гості до подруги. Через події на сході, залишились там жити.

Для родин переселенців і воїнів АТО відкрили школу корисного дозвілля "Вулик" в Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. П. Котляревського. Згодом до заходів долучились місцеві жителі.

 

09 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів