Після буревію. На Ужгородщині лісівники відновлюють дорогу до гори Маковиця

Після буревію. На Ужгородщині лісівники відновлюють дорогу до гори Маковиця
Вже декілька днів поспіль на Ужгородщині лісівники всіма силами відновлюють дорогу до Маковиці. Перші кілометри старої, збудованої ще у 19 столітті лісової дороги, вже на завершальній стадії.

 

Але це тільки початок – згодом кожен турист зможе спокійно дістатися до найвищої гори Ужгородського району.

Як розповідає директор Ужгородського держлісгоспу Василь Кий, оновлена лісова дорога дасть можливість розвивати туристично-рекреаційну галузь і для гостей стане доступнішею Анталовецька Поляна та найвища гора Ужгородщини – Маковиця (978 метрів над рівнем моря). Відвідати гірські масиви, видершись на саму вершину, вдихнути карпатського повітря, зварити польову кашу в полонині – це одна з незабутніх мандрівок та розваг. Тож поспішаймо колекціонувати чудові враження про мандри гірськими стежками Анталовецької поляни – місця колишнього вулкану Карпат, що оповите цікавими легендами та переказами. До того ж, нова дорога дозволить в першу чергу охороняти ліс, а відтак боротися з хворобами дерев.

«Протяжність ділянки лісового шляху, на якому буде проведено ремонт, складе 8 км. Плануємо завершити роботи наступного тижня. Звісно роботу буде й регулювати погода», – повідомив лісничий Анталовецького лісництва Василь Синичка.

Довідково: Анталовецька Поляна майже вся вкрита лісами (дуб, граб, бук). Тут ростуть червонокнижні види рослин — підсніжник звичайний, беладона, лілія лісова, з фауни трапляються сови, дятли, косулі, борсуки, куниці тощо.

На північ від Анталовецької Поляни розташований хребет Синаторія, на схід — гора Маковиця (978 м), на південний захід — гора Діл (793 м). Західні схили гори спускаються в долину річки Уж, північні — в долину річки Тур’ї.

ЗОУЛМГ

 

14 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів