Поширені помилки облаштування кухні

Поширені помилки облаштування кухні
Ідеальна і багатофункціональна кухня – це мрія кожної господині. Але створення бажаного інтер'єру завдання не просте. Необхідно прорахувати і продумати все до дрібниць, так як найменша похибка під час ремонту може спричинити додаткові витрати і незадоволеність кінцевим результатом.

 

Прислухаючись до професійного меблевому експерту – інтернет магазину МебельОк, пропонуємо ознайомитися з основними дизайнерськими і будівельними помилками, уникаючи їх, ви будете насолоджуватися кухнею своєї мрії.

Підлогове покриття, не призначене для кухонних приміщень

  • Ламінат. З метою забезпечення і підтримання санітарно-гігієнічних умов під час щоденного приготування їжі, підлога часто миється. Тому, покриття часто контактує з рідиною, жирними плямами і залишками їжі. Ось чому класти ламінат не доцільно, так як він швидко набухне від вологи і деформується.
  • Керамічна плитка. На плитці легко залишити тріщини або відколи, із-за того, що мокрий посуд часто вислизає з рук і падає на підлогу.
  • Дерев'яне покриття. Такий вигляд покриття виглядає ефектно, але він швидко втрачає зовнішній вигляд під впливом миючих засобів, а без них жир по-іншому відмити складно.

Радимо при виборі підлогового покриття звертати увагу на зносостійкі, вологостійкі і міцні матеріали.

Неправильне освітлення

Якщо у вас одне джерело світла - це центральна люстра, то робоча зона кухні залишається в тіні. Це негативно позначається на вашому зорі і на якості приготовлених страв. А що й казати про готування у вечірній час доби!

Встановлюйте освітлювальні прилади по всьому периметру, тим самим, створюючи освітлювану робочу зону, і візуально збільшите простір.

Нерівномірне розміщення і кількість розеток

Невелика кількість розеток тягне за собою безліч подовжувачів і перехідників. Ви тільки подумайте, яке число побутової техніки потребує розеток!

Порада: Одним з перших етапів планування є продумування того, де і яку кількість електроприладів буде розміщуватися.

Відкриті полиці

Популярне використання відкритих поличок, які часто бувають знімними. На них зберігають посуд та інше кухонне начиння. Але специфіка кухні така, що вся поверхня швидко покривається нагаром, який потім не так легко відмити.

Не вішайте відкриті полиці, в крайньому випадку, в області приготування їжі. Функціонально використовувати навісні шафи. Також використовуйте для зовнішньої обробки стін довго службові, міцні матеріали, податливі для частого миття. Наприклад, ділянку стіни біля плити і умивальника можна викласти плиткою, обклеїти миючими шпалерами.

Відсутність фартуха робочої зони

Найбільшому забрудненню і нагріванню на кухні схильна робоча зона. Якщо стіна вздовж поверхні не захищена, то вона швидко втратить привабливий вигляд.

Використовуйте фартух уздовж всієї стіни біля стільниці. Краще всього для цього підійде керамічна плитка.

Враховуючи вищеперелічені нюанси, ви будете пишатися облаштуванням своєї кухоньки, яку спроектували самостійно.

 

23 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Маша 2018-11-23 / 20:22:32

    Выбором мебели на кухню занималась очень долго. Поскольку комплект стоит немалых денег собирали с мужем по частям из того что необходимо. Обходили много салонов мебели и в итоге полезли искать в интернет-магазине https://mwood.com.ua нашли очень много вариантов и в итоге заказали несколько навесных шкафов, мягкий уголок и поверхности для готовки.