Як закарпатцям ПРАВИЛЬНО проголосувати за Невицьке на конкурсі "Неймовірні села України"

Як закарпатцям ПРАВИЛЬНО проголосувати за Невицьке на конкурсі "Неймовірні села України"
Конкурс "Неймовірні села України": підтримаймо громаду села Невицьке на шляху до перемоги!

 

6 липня 2018 р стартував фінал III Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018». Онлайн-голосування триватиме до 16 серпня (включно).

Проголосувати за Невицьке можна наступним чином:

1. Перейти на сайт 

2. Знайти в списку Невицьке.

3. Натиснути у верхньому правому кутку значок голосування. 

Невицьке - місце амбітних людей та грандіозних планів: цікаві факти про закарпатське село

  • Загалом у селі проживає 1200 людей, село розділене центральною дорогою, залізницею, каналом і річкою. А відтак має і складні інженерні можливості. Та це не зупиняє на шляху до втілення ще одного амбітного плану: тут уже тривають комплексні роботи по водовідведенню, водопостачанню і спорудженню очисних споруд.
  • Автодорога всеукраїнського значення з обласного центру у гарному стані, є тут і заклади, де можна зупинитися перепочити і смачно поласувати. Це дуже доречно, адже до самого замку — вгору, вгору і вгору: 125 км на вершину колишнього кратера. З західного боку гори зберігся стовп вулканічного туфу, якому легенди приписують чудесну дітотворну силу.
  • Нема людини, яка взагалі не чула щось про родзинку села - Невицький замок. Загадкові звивисті шляхи через вікові величні буки, граби, ясені ведуть на верхівку гори у Вулканічних Карпатах. Саме тут причаївся він - романтичний і загадковий свідок Середньовіччя — Невицький замок. Майже 400 років фактично без належного догляду та охорони він, як страж, споглядає на село з однойменною назвою.

  • Саме у Невицькому часто приймають гостей з-за кордону: Німеччини, Словаччини, Угорщини, Норвегії, США, Китаю та інших країн.

  • Разом із діджиталізацією останніми роками громада може похизуватися і позитивними інфраструктурними змінами: встановлені вказівні знаки та дзеркало на небезпечному повороті, облаштовані зупинки громадського транспорту, є пішохідні переходи, смітники, зусиллями громади заасфальтована дорога.

  • Маршрутом «Ужгород-Невицьке-Кам’яниця» облаштували велодоріжки протяжністю майже 20 км.

  • При в’їзді в село хочуть встановити арку з інфобоксом.Тут заплановано облаштувати велопарковку, санвузол, технічну зону, зону придорожнього сервісу та інше.
  • На стадіоні силами місцевої громади збудовано сцену 12 на 12, по обидва боки якої возвеличуються мініатюрні копії башти Невицького замку. На стадіоні вирує життя: тут проводять і День села, і фестивалі, й ігри з тенісу, шахів і шашок, а ще — з міні-гольфу, тут просто гуляють місцеві жителі з дітками у будній день. У планах — встановити канатку та облаштувати дитячий майданчик.

  • Також триває будівництво і спорткомплексу, куди мають перенести клуб, облаштувати роздягальні для футболістів, їдальню, аптечний пункт, іншу інфраструктуру. У селі займається футболом 125 дітей різного віку, ще є волейбольна дівчача команда, яка у чемпіонаті області зайняла друге місце.
  • А ще у Невицькому працює відоме на Закарпатті фермерське господарство Mersy Farm. Це приватне підприємство з норвезькими інвестиціями, яке займається вирощуванням «борщового набору», а також має власну пекарню. Овочі та випічку доставляють адресно в Ужгород. Надають також благодійну допомогу лікарням, сиротинцям, малозабезпеченим верствам населення. Виконують і соціальну функцію для села: вичищають канали, забираючи матеріал на опалення, адже мають котел на щепі.

Примітка: порядок сіл-конкурсантів генерується автоматично: чим більше голосів набирає конкурсант, тим вище в рейтингу він піднімається. 

 

18 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів