Москаль просить Генпрокурора перевірити законність походження грошей для «хабаря» голові Виноградівської РДА

Москаль просить Генпрокурора перевірити законність походження грошей для «хабаря» голові Виноградівської РДА
Голова Закарпатської облдержадміністрації направив листа Генеральному прокурору України, в якому вказує на незаконність дій працівників Управління захисту економіки (УЗЕ) при «викритті» голови Виноградівської РДА.

 

«2 серпня начальник управління освіти Виноградівської РДА Ю.Свищо, самовільно покинувши місце стажування, о 6.45 у селі Вільхівка Іршавського району зустрівся з працівниками УЗЕ, які передали йому мічені купюри у сумі 8 000  гривень для вручення голові РДА, – йдеться в листі. – До цього Ю.Свищо отримав 12 500 гривень 20 липня о 7.00 у готелі «Гелена» міста Мукачева також від співробітників Управління захисту економіки. Іншу суму у розмірі 14 000 гривень Ю.Свищо отримав 26 липня у 6.30 у Мукачеві по вулиці Шенборна.

Ці факти свідчать, що керівництво діями Ю.Свища здійснювалося працівниками поліції, а не головою Виноградівської райдержадміністрації. На фоні безгрошів’я та відсутності належного бюджетного фінансування розкидання направо і наліво працівниками поліції готівкових коштів на нібито «хабарі» виглядає дуже непрофесійно і межує з провокацією хабаря, організованого Управлінням захисту економіки.

Крім того, підприємець А.Снігур, у якого управління освіти, молоді та спорту Виноградівської райдержадміністрації закупляло товар, офіційно дав покази про те, що жодних «відкатів» за укладені договори нікому не передавав. З цього випливає, що «відкати» за ФОП Снігур давала поліція, що грубо суперечить діючому законодавству, оскільки органи влади, до яких належить і Національна поліція України не мають права займатися провокацією хабаря».

З огляду на це Г.Москаль просить Ю.Луценка доручити працівникам Генеральної прокуратури України перевірити джерело походження коштів, переданих М.Русанюку як хабар;

встановити хто був понятими, оскільки у всіх трьох випадках поняті були заздалегідь підготовлені жителі міста Ужгорода, хоча передача коштів здійснювалася у Вільхівці та Мукачеві;

дати  оцінку діям працівників поліції, зокрема хто і в рамках розслідування якої кримінальної справи дав дозвіл на прослуховування телефонних розмов голови ОДА;

з’ясувати хто і на яких підставах оприлюднив записи телефонних розмов на сайті Управління захисту економіки в Закарпатській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Повний текст листа надається нижче.

 

 

moskal.in.ua

 

16 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів