Берег річки Тиса прибирали на Виноградівщині

Берег річки Тиса прибирали на Виноградівщині

 

Берег річки Тиса прибирали сьогодні в селі Теково на Виноградівщині. Акцію організували до Міжнародного дня чистих берегів, — розповів міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський.

За його словами, це прибирання організували для привернення уваги до проблем із засміченням річок, зокрема Боржави, яку протягом двох місяців розчищають рятувальники. Затори зі сміття на річці Боржава утворилися після червневого паводка, в серпні її почали чистити. Другий місяць щодня тут працюють від 10 до 15 рятувальників. Заступник начальника УДСНС на Закарпатті Дмитро Лешко розповів, що минулого місяця рятувальники розчистили два затори: вилучили 120 кубічних метрів деревини та більше 150 – сміття.

"Його дуже багато, — сказав Дмитро Лешко. — Береги високі, тому це все сміття важко виймати з ріки на берег. Проблема виникла тому, що в деяких населених пунктах не вирішене питання з утилізації сміття і населення скидує це все в річку".

 

В річці Тиса в селі Теково на Виноградівщині, на узбережжі якої організували акцію, такої кількості сміття ми не побачили. Прибирають тут зокрема робітники водного господарства. Працівник його Мукачівського міжрайонного управління, свого імені та прізвища не назвав, каже: все прибране тут сміття заберуть працівники товариства «АВЕ», яке займається збиранням відходів.

За словами міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського, прибирання до Міжнародного дня чистих берегів організували в чотирнадцяти регіонах України. Таким чином хочуть привернути увагу суспільства до проблеми із забрудненням.

 

20 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів