Одержання 1500 доларів хабаря і зловживання впливом: на Закарпатті судитимуть двох колишніх інспекторів ДСНС

Одержання 1500 доларів хабаря і зловживання впливом: на Закарпатті судитимуть двох колишніх інспекторів ДСНС
Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох колишніх інспекторів підрозділу ГУ ДСНС України в Закарпатській області за фактом зловживання впливом за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України).

 

 

Під час розслідування встановлено, що обвинувачені налагодили механізм одержання неправомірної вигоди від підприємців для вирішення питання щодо погодження дозвільної документації. Вона мала засвідчити відповідність матеріально-технічної бази закладів харчування вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.

Для цього фігуранти обіцяли вплинути на інших посадових осіб, аби власники бізнесу одержали необхідні документи. «Вирішення питання» щодо оформлення та подальшого отримання таких декларацій для одного закладу складало до 500 доларів США.

Протягом червня-липня цього року особи неодноразово зв’язувалися із представником кількох кафе та одержали від нього загалом 1500 доларів США.

Варто зазначити, що наразі обоє фігурантів звільнені з органів ДСНС України. Слідство щодо них завершене, а обвинувальний акт скеровано до Ужгородського міськрайонного суду.

 

09 вересня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів