На Закарпатті говорили про ОТГ та безоплатну правову допомогу

На Закарпатті говорили про ОТГ та безоплатну правову допомогу
Тематичний захід "Моя громада – мій добробут" у кіноконцертному залі санаторію "Карпати" дав відповідь на запитання, яким бути об’єднаним територіальним громадам майбутнього нашої країни та доступу до безоплатної правової допомоги.

 

Але найперше начальник і головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Мирослава Пилипчинець й Оксана Задна спільно з головою ГО «Правозахист Україна» Василем Шетелею були представлені відпочивальникам цієї лікувально-санаторної установи заступником її головного лікаря з культмасововї роботи Йосипом Галецьким.

Розкриваючи тему «Доступ до безоплатної правової допомоги. Децентралізація та створення об’єднаних територіальних громад», фахівці Мукачівського МЦ проінформували присутніх про безоплатну правову допомогу, роз’яснили останні зміни в законодавстві України й одночасно консультували громадян. Найактуальнішими були питання про порядок отримання субсидії, приватизація земельної ділянки, порядок отримання відпустки, оформлення спадщини та ряд інших питань. Також було проведено публічну презентацію Мукачівського МЦ – підведення підсумків роботи за ІІ квартал 2018 року.

Крім того, присутні довідалися про реалізацію Всеукраїнського просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!" та поширили буклети з актуальних питань, розроблені в рамках цього проекту: "Порядок оформлення субсидії", «Виконання рішення суду: пам’ятка для боржника» тощо.

Розуміючи важливість й актуальність теми про реформи децентралізації та сприяння інформування громадян України, в другому питанні заходу про особливості місцевого самоврядування в Україні, голова Громадської організації «Правозахист-Україна» (вона поширює свою діяльність на всій території України) Василь Шетеля розповів відпочивальникам його участі у проекті ПУЛЬС (Міжнародна організація IREX) - Розвиток курсу на зміцнення самоврядування в Україні.

Розглядаючи, зокрема, питання, що таке децентралізація та місцеве самоврядування, створення об’єднаних територіальних громад, функціонування державних установ, адміністративні послуги та матеріальне забезпечення в ОТГ, залучення громадян до місцевого самоврядування та інше,

М. Пилипчинець і В. Шетеля відповіли на багаточисленні запитання присутніх, за що їм останні щиро дякували.

Іван РУЖА

 

19 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів