Поліція попереджає про кримінальну відповідальність за порушення громадського порядку під час проведення масових заходів

Поліція попереджає про кримінальну відповідальність за порушення громадського порядку під час проведення масових заходів
На Закарпатті на 19 листопада анонсовано проведення масових заходів у кількох районах області. Поліція попереджає, що у разі незаконних дій правоохоронці діятимуть згідно чинного законодавства й притягатимуть винних до передбаченої Законом відповідальності.

 

На понеділок, 19 листопада, на Закарпатті анонсовано проведення масових акцій у кількох населених пунктах області. Зокрема в Нижніх Воротах на Воловеччині, в Дубриничах на Перечинщині та в селі Ділове на Рахівщині.  Керівництво ГУ Національної поліції в Закарпатській області попереджає громадян, які вдаватимуться до незаконних дій, про передбачену за це відповідальність. 

Нагадаємо, що ст.279 Кримінального кодексу України передбачає за блокування транспортних комунікацій відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до 2 років, арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років. Якщо ж такі дії призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, то закон передбачає за це позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.  

Відділ комунікації поліції Закарпатської області  

 

18 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів