Закарпатській академії мистецтв та Коледжу мистецтв ім. Адальберта Ерделі збережуть спільне державне фінансування у 2019 році

Закарпатській академії мистецтв та Коледжу мистецтв ім. Адальберта Ерделі збережуть спільне державне фінансування у 2019 році
Коледж планували перевести на фінансування з обласного бюджету, а це ставило під ризик майбутнє повноцінне існування Академії мистецтв та процес підготовки молодих закарпатських митців.

 

Роберт Горват нагадав, що нещодавно він разом із Валерієм Лунченком та Василем Петьовкою звернулися до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана із проханням при доопрацюванні проекту бюджету на 2019 рік зберегти спільне державне фінансування для Закарпатської академії мистецтв та Коледжу мистецтв ім. Адальберта Ерделі. 

У початковому проекті Закону України «Про державний бюджет України на 2019 рік» йшлося про передачу Коледжу мистецтв ім. Адальберта Ерделі як ВНЗ І-ІІ рівня акредитації без статусу окремої юридичної особи на фінансування з обласного бюджету. Це могло спровокувати знищення матеріально-технічної бази та порушення навчально-методичного процесу, втрату єдиного та цілісного комплексу підготовки нових поколінь закарпатської художньої школи.

Інформує прес-служба народного депутата України Роберта Горвата.

 

20 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів