В Ужгороді презентували нову дитячу повість Олександра Гавроша «Музей пригод»

В Ужгороді презентували нову дитячу повість Олександра Гавроша «Музей пригод»
Сучасна література для дітей нині може похвалитися кількома яскравими іменами на Закарпатті. Серед них – і ужгородський письменник Олександр Гаврош, відомий насамперед книжками про Івана Силу та розбійника Пинтю, що перевидані відомими дитячими видавництвами України.

 

Днями в Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва відбулася презентація нової дитячої повісті закарпатця «Музей пригод», що побачила світ у харківському видавництві «Фоліо».  Чи не вперше закарпатець написав книжку не про свій рідний край, а про столицю України. Дія повісті відбувається паралельно в сучасності та на початку 17 століття, а місцем пригод обрано музей книги та друкарства на території Києво-Печерської Лаври.

«Цією повістю я хотів привернути наших школярів до української  минувшини, але не дидактично, а в ігровій формі. Цей період історії та його провідні діячі досить мало висвітлені в нашій літературі, тим паче – дитячій. Тому я захотів про нього розповісти. Для цього довелося самому чимало вивчити».

Доктор історичних наук, професор Ужгородського національного університету Сергій Федака високо оцінив «Музей пригод» і привітав колегу-письменника з успішною реалізацією задуму: «По-доброму заздрю сміливості і наполегливості Сашка Гавроша, який щоразу дивує несподіванимиі непростими  темами».

Ужгородська дослідниця дитячої літератури, викладач УжНУ Оксана Панько зауважує, що дитячі книжки ужгородця цікаво читати не тільки дітям. «Тут завжди є чимало пізнавального. Для мене кожна нова книжка Олександра – це радісна подія, якесь особисте відкриття».

Як повідомив Олександр Гаврош, видавництво «Фоліо» готує продовження «Музею пригод», яке невдовзі побачить світ у започаткованій ним серії «Машина часу». А до Нового року автор очікує на вихід у світ вже одинадцятої своєї прозової книжки для дітей. На цей раз у київському видавництві  «Фонтан казок».

Uzhgorod.net.ua

 

21 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів