Закарпатцям пропонують легкий спосіб схуднути після свят – дієта 16:8

Закарпатцям пропонують легкий спосіб схуднути після свят – дієта 16:8
Розповімо про унікальний спосіб схуднення - дієту 16:8, яка покликана не тільки позбавити від зайвих кілограмів, але і покращити здоров'я.

 

У чому суть дієти?

Дієта 16:8 також відома під назвою інтервальне голодування. Суть такого режиму харчування полягає в тому, що ви приймаєте їжу не менше 8 годин на добу, решту 16 годин дозволяється пити воду, чай або каву без цукру. При цьому під час дієти ви можете вживати абсолютно будь-які продукти, не звертаючи увагу на калорійність.

Крім цього, ви маєте право самі визначати свій режим. Звикли їсти рано вранці? Тоді вибирайте період з 9 ранку до 5 вечора. А для тих, хто не може змусити себе поснідати, ідеальним часом для дотримання дієти стане проміжок з 12 дня до 8 вечора.

Особливості дієти

Щоб підсилити ефект від дієти, фахівці радять включити в свій раціон продукти, які допоможуть позбутися від жирових запасів і сформувати м'язової корсет, а також джерела вітамінів і мікроелементів, які покращують настрій, зміцнюють імунітет і нормалізують обмін речовин.

До першої групи продуктів можна віднести пісне м'ясо, яйця, горіхи і насіннячка (зокрема, волоський горіх, мигдаль і гарбузове насіння), натуральні йогурти і несолодкі молочні продукти, а також бобові (горох, квасоля, нут). Що стосується другої категорії корисних для схуднення продуктів, то до неї ставляться практично всі дари природи, а саме: фрукти, ягоди, овочі і зелень.

Плюси дієти 16:8

Експерти відзначають, що дієта 16:8 здатна не тільки позбавити нас від зайвих кілограмів, але і покращити загальний стан здоров'я. Так, американські вчені провели дослідження, в результаті якого виявили позитивний вплив даного режиму харчування на метаболізм та інші обмінні процеси. Крім цього, дієтологи вважають дієту 16: 8 відмінним методом для нарощування м'язової маси.

Мінуси дієти 16:8

Незважаючи на ряд переваг дієта 16: 8 має свої недоліки. Так, одним з головних мінусів даного режиму харчування дієтологи називають те, що дієта допомагає далеко не всім. Приміром, її марно дотримуватися людям з порушеннями обміну речовин, а також тим, хто страждає харчовими розладами або схильний до емоційного переїдання. Крім цього, деякі експерти попереджають, що ефект після дієти може зберігатися недовго. Тому тим, хто хоче і далі залишатися струнким, необхідно ретельно стежити за своїм раціоном навіть після закінчення інтервального голодування.

Олена Мазитова

Джерело: 4mama.ua

 

20 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів