Скільки коштує оренда житла в Ужгороді і кому знайти його найскладніше?

Скільки коштує оренда житла в Ужгороді і кому знайти його найскладніше?
Орендувати помешкання за кордоном – звична практика. Таким чином люди більш мобільні та не прив’язані до місця. А от українці люблять звити гніздечко, плекати його все життя і передавати у спадок дітям. Якщо власного житла поки немає, його можна винайняти. Журналісти Uzhgorod.net.ua поцікавилися у керівника агенції нерухомості «ПІК» Павла Дацьо про те, які пропозиції є найактуальнішими та кому винайняти помешкання складніше.

 

– Павле, хто найбільше цікавиться житлом в Ужгороді?

– Найчастіше орендою житла цікавляться молоді пари та сім’ї, а також студенти. Проте в будь-якому випадку кожен власник хоче, щоб у його квартирі жили порядні люди, які вбережуть його майно і дбатимуть про нього. Але є випадки, коли орендодавці можуть відмовити клієнтам, тут все досить індивідуально. Деякі власники не хочуть, щоб в їхній квартирі жили люди з домашніми тваринами, хтось категорично проти паління в квартирі, також часто відмовляють студентам, остерігаючись шумних компаній та безладу.

– А чи охоче здають житло іноземним студентам?

– Що стосується іноземних студентів, то для них є окрема група орендодавців. Як правило, це люди, котрі інвестують у нерухомість, щоб отримувати прибуток із оренди. Зазвичай у новобудовах. Іноземні студенти можуть собі дозволити дорожчий сегмент квартир. А от серед середньостатистичних орендодавців, більша частина не охоче здає своє житло іноземцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нерухомість в Ужгороді: Квартири від 17, а будинки аж до 400 тисяч доларів

– Торкаючись теми студентів, то на них, мабуть, припадає чи не половина оренди. Однак влітку і взимку студенти їдуть додому. Чи впливає це на ринкову ситуацію?

– Так, ситуація трохи змінюється на ринку нерухомості, в залежності від навчального сезону. Зазвичай під кінець весни, коли навчальний період закінчується, багато квартир звільняється і пропозицій стає більше. А на початку осені знайти хорошу квартиру вже тяжче. На цінову політику це майже не впливає. Тут все досить індивідуально та значною мірою залежить від орендодавців.

А які ціни на житло зараз, навесні? Що пропонує ринок та чи легко щось знайти?

– Зараз ціни не є малими для нашого міста. Якщо розглядати однокімнатну квартиру в новобудові з ремонтом, меблями і технікою, то ціна в середньому 200-250$. 2-кімнатна – порядку 250-350$. Вторинний ринок трохи дешевший.  Наразі попит перевищує пропозицію і щоб знайти дійсно хороше житло, треба постаратися.

Лада Коляда, Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів