#дульки_кулькам: закарпатським школам пропонують долучитися до всеукраїнського руху

#дульки_кулькам: закарпатським школам пропонують долучитися до всеукраїнського руху
Замість випускання в небо повітряних кульок – висадка дерев. Україною шириться екофлешмоб. Закарпатські школи закликають теж долучитися й допомогти зберегти природу. Ми в Uzhgorod.net.ua вирішили розповісти вам про задум більше.

 

Уже за кілька днів у школах пролунають останні дзвоники, а тоді – випускні вечори. Для школярів цей день особливий і відзначити його намагаються пам'ятно. Повітряні кульки не асоціюються з чимось поганим – навпаки: викликають позитивні емоції та асоціації. Символічне випускання повітряних кульок у небо стало традиційним для українських випускників, однак кілька хвилин радості приносить чималу шкоду довкіллю. Адже якщо кожен випускник (а це ж не тільки одинадцяти-, але й часто дев'яти- та четвертокласник) кожної школи випустить по одній повітряній кульці, в небо їх злетить кількасот тисяч. А потім усі вони опиняться на землі та у водоймах, де стануть потенційною небзпекою для тварин та птахів. 

Екофлешмоб вигадали школярі вінницької школи "Аіст", які записали відеоролик про шкоду такого кількахвилинного задоволення й закликали школярів по всій Україні відмовитися від запуску повітряних кульок:

"...ми кидаємо виклик учням та викладачам навчальних закладів України: відмовтеся від запуску повітряних кульок, небесних вогнів, конфетті та іншого гарного сміття. Натомість приурочте посадку дерев до свят останнього дзвоника та першого вересня", – закликають вінницькі школярі.

Сьогодні екоакцію підтримала і міністерка освіти України Лілія Гриневич, щоправда про ініціативу вінницьких школярів вона чомусь не згадала. Натомість зауважила, що задуматися її мотивували UAnimals та запропонувала долучатися до флешмобу:

"...щороку наприкінці навчального року ми випускаємо в небо повітряні кульки, які забруднюють наші водойми, шкодять тваринам та планеті загалом. Я ділюся сама і закликаю всіх вас приєднатися до флешмобу #ековипускний. Його суть – відмовитися від використання повітряних кульок під час свят у школах, а також зробити пост і розповісти про 5 причин, чому іншим випускникам, директорам, вчителям та закладам варто це зробити", – написала Гриневич на своїй сторінці у Фейсбук.

Хай там як, акція однозначно корисна, а тому долучайтеся. І не тільки під час останнього дзвоника-2019: кожен раз, коли хочеться випустити кульку – краще висаджуйте дерево, кущ чи бодай квітку.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів