Делегація з Ужгорода взяла участь у Днях міста-побратима Міхаловце

Делегація з Ужгорода взяла участь у Днях міста-побратима Міхаловце
Делегація з Ужгорода у складі заступника міського голови Олександра Білака, керуючої справами виконкому міської ради Олени Макари та начальниці управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторії Тарахонич цими вихідними взяла участь у Днях міста-побратима Міхаловце.

 

Крім ужгородців, привітати словацьких колег приїхали й делегації інших міст-побратимів – іспанського Вільярреалю, французького Коньяка, болгарської Каварни, чеського Вішкова, угорського Шаторальяуйхея, словацького Ліптовського Мікулаша. Почесним гостем урочистостей став віце-прем'єр Словацької Республіки Ріхард Раші, інформує прес-служба Ужгородської міськради.

На офіційному зібранні у міській управі гостей привітав міський голова Міхаловце Вільям Загорчак, відзначив багаторічну співпрацю з деякими містами, зокрема й Ужгородом, згадав про спільно зреалізовані проєкти та висловив сподівання на зміцнення дружніх відносин.

У рамках святкування Дня Міхаловце відбувся й відомий Земплінський ярмарок з вуличкою ремесел – цьогоріч він був ювілейним, 50-м. Усі охочі могли придбати на згадку вироби словацьких народних умільців, відвідати майстер-класи, подивитися на старовинні, але ще працюючі верстати.

Із головної сцени містян та гостей Міхаловце вітали віце-прем'єр Словацької Республіки Ріхард Раші, мер міста Вільям Загорчак, керівники делегацій міст-побратимів. Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак у своєму виступі відзначив, що у 2019-му виповнюється 20 років підписання угоди про побратимство Ужгорода та Міхаловце. Наші міста поєднує тривала ефективна співпраця у галузях культури, освіти, спорту, економіки, згадав Олександр Павлович й успішно реалізовані проєкти, зокрема «Енергореконструкція житлових будинків у містах Ужгород, Міхаловце та Дармштадт» за програмою Європейського Союзу TACIS, проєкт SK-INFO-UA «Інновативні інформаційні продукти транскордонної співпраці» тощо. Продовжаться і проєкти, які схвалено до фінансування у 2019 році і почнуться 1 січня 2020 року.

Спільні проєкти, дружба і співпраця сприяють розвитку наших міст, відзначив Олександр Білак і подякував словацьким друзям за гостинний прийом, побажав процвітання місту-побратиму та запросив на відзначення у вересні 1126-річчя Ужгорода.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів