Уляна Супрун про колегу-ужгородця: з його допомогою ми навчили десятки тисяч людей рятувати життя на війні

Уляна Супрун про колегу-ужгородця: з його допомогою ми навчили десятки тисяч людей рятувати життя на війні
Своїми враженнями та емоціями від співпраці з ужгородцем Станіславом Грещишиним висловила виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

 

"Людина, яка від першого дня в Міністерстві завжди зі мною. Кому я беззаперечно довіряю і раджуся стосовно багатьох питань. Хто на зв’язку 24/7/365 і може якісно вирішити будь-яке питання чи проблему — Stanislav Hreshchyshyn.

Стас до вчорашнього дня був керівником патронатної служби міністра Міністерство охорони здоров'я України. В Україні часто таку посаду сприймають як асистентську. Але люди, які координують роботу міністра, не лише приносять документи на підпис чи ведуть календар.

Роботу Стаса не завжди було помітно ззовні, але вона надважлива — він планував мою роботу, координував діяльність підрозділів та слідкував, щоби буквально все працювало злагоджено. Зі Стасом я спілкуюся у найважчі моменти, завжди раджуся, з його допомогою роблю важливі рішення. Без перебільшень, свою роботу в Міністерстві я не могла б уявити без Стаса.

Зі Стасом ми познайомилися задовго до МОЗУ. У червні 2014 року він разом з іншими студентами прийшов у Patriot Defence / Захист Патріотів, щоби допомагати пакувати аптечки для військових. Згодом він став одним із координаторів громадської організації.

З його допомогою ми навчили десятки тисяч військових, добровольців, лікарів та спецпризначенців по всій країні рятувати життя на війні. Тоді Стас спілкувався з військовими різних рангів, іноземними інструкторами і військовими, яких запрошували провести навчання для наших хлопців. Він робив усе можливе, щоби ці тренінги відбувалися вчасно і якісно. В той час це було вкрай важко — не було баз для проведення навчань, а частина військових вже були на фронті.

Під час цих тренінгів Стас також допомагав як перекладач з англійської, бо гарно володіє цією мовою. Коли я зайшла на посаду в Міністерство, він прийшов разом зі мною. І став дійсно незамінною людиною.

Стас родом із Ужгорода. Він навчався на історичному факультеті КНУ ім. Т. Шевченка. Під час навчання та роботи у Захисті патріотів, Стас викладав дітям історію у школі.

Я особисто знайома з його сім’єю і розумію, чому він виріс такою людиною. Стас справжній патріот, розумний, відкритий, дуже швидко вчиться, здобуває нові знання і досвід. Його важлива риса — він вміє спілкуватися на рівні з усіма, незалежно від посад та авторитетів. І я це дуже ціную.

Стас — керівник патронатної служби, який на усі зустрічі завжди ходив у джинсах та футболках. Найбільше з написом “Detroit”, міста, де я народилася, бо такі футболки я часто привозила звідти у подарунок. Від початку нашої роботи в Міністерстві час від часу він стикається з ейджизмом. Тому про всяк випадок носить бороду.

Незабаром Стас стане татом. Для нього це велика відповідальність, водночас мотивація продовжувати боротися та працювати на користь країни, де житиме його дитина.

Стас щира, відкрита та надзвичайно надійна людина. Є дуже багато речей, які ми вже зробили разом і продовжимо робити.

Сьогодні він святкує свій 27-й день народження. Це гарна нагода привітати його особисто та подякувати за те, що він був серцем нашої команди пінгвінів. Дякую.

Коли я думаю про Україну, Стас і його покоління — найкраще уособлення того, якою вона має бути", – пише Уляна Супрун.

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів