В Ужгороді учасники екскурсії знайомилися з “власниками” Ужгородського замку Міклошем Берчені та Крістіною Чакі

В Ужгороді учасники екскурсії знайомилися з “власниками” Ужгородського замку Міклошем Берчені та Крістіною Чакі
Театралізовану квест-екскурсію “Таємниці старовинного Ужгорода” презентували напередодні в “Совиному гнізді” під час святкових заходів до Дня міста та 100-річчя його офіційної назви.

 

Ідейна натхненниця – голова громадської організації “Щасливі діти” Ольга Павлова розповіла про виникнення задуму та реалізацію проєкту, локації, які використовують. За її словами, на квест-екскурсіях перевіряють знання юних ужгородців про рідне місто. Також дітям розповідають про архітектуру, знаних мешканців обласного центру – часто через костюмованих персонажів. У рамках презентації відвідувачі також могли “познайомитися” з “власниками” Ужгородського замку Міклошем Берчені та Крістіною Чакі.

А ще, як і на кожній квест-екскурсії, під час презентації роздавали спеціально надруковані газети “Унґ” (про назву та історію міста, першу згадку, його мешканців), спільно розгадували кросворд про місто над Ужем, пригощали традиційними закарпатськими смаколиками – кіфликами.

Тривають екскурсії зазвичай близько 3–4 години, відповідно до віку та складності завдань учасників формують у дві групи: 10–14 років і старші. Також Ольга Павлова повідомила, що ці квест-екскурсії є безкоштовними (треба лише зареєструватися на сторінці ГО “Щасливі діти”). Особливістю є те, що взяти участь у них можна лише раз.

Прес-служба Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів