В УжНУ організували туристичний воркшоп за участю чеської делегації

В УжНУ організували туристичний воркшоп за участю чеської делегації
Ішлося про культурний та природний туристичний потенціал Закарпаття і краю Височина

 

Починаючи із 2012 року, у рамках співпраці нашого вишу з туристичним відділенням Політехнічного університету Їглави, що у Чеській Республіці, кожного травня і вересня організовуються науково-практичні воркшопи з участю десяти чеських та  українських студентів під керівництвом науково-педагогічних працівників. Тема цьогорічного заходу “Закарпаття і край Височина: культурний та природний туристичний потенціал”.

У травні студенти УжНУ в супроводі ст. викладача кафедри туристичної інфраструктури та готельно-ресторанного господарства Богдани Носи гостювали 4 дні в Їглаві, а 10-13 вересня приймали чеських колег на Закарпатті.

На учасників чекала насичена програма і робота над цікавими тематичними напрямами, що розкривала історико-культурний, гастрономічний та природний потенціал Закарпаття. Програма побудована таким чином, щоб охопити різноманітні туристичні об`єкти краю та створити сприятливі умови для їх практичного вивчення студентами: екскурсії історичними частинами Ужгорода (включаючи Закарпатський музей народної архітектури та побуту) і Мукачева (у тому числі “Паланок”), Невицьким замком; відвідання оздоровчо-рекреаційного комплексу “Косино”, закарпатських чанів у с. Лумшори, парку Шенборна (курорт “Воєводино”); дегустаційні сети у “Медовому домі”, “Графській пивоварні” і “Винному саду” тощо.

Екскурсійний супровід забезпечили студенти УжНУ. Фахово доповнили програму і відомі туризмознавці: президент Регіональної туристичної організації Закарпаття, професор Федір Шандор та директор Департаменту економічного розвитку Закарпатської ОДА Денис Ман.

Вітали делегацію проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король і деканеса факультету туризму та міжнародних комунікацій Наталія Габчак.

Програма цьогорічного обміну успішно реалізована. Результати студентських досліджень представлені у формі презентацій. Гості отримали презенти на згадку про Закарпаття та залишили чудові відгуки про наш край.

Наталія Габчак з чеськими гостями

Урочистий прийом делегації у ректораті УжНУ

За інформацією кафедри туристичної інфраструктури та готельно-ресторанного господарства

Медіацентр УжНУ

 

21 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів