Столичні журналісти показали село на Ужгородщині, де майже в кожному домі роблять паприку

Столичні журналісти показали село на Ужгородщині, де майже в кожному домі роблять паприку
Журналісти Факти ICTV розказали про село Велика Добронь, де практично всі мешканці вирощують червоний солодкий та гіркий перець.

 

Тут його збирають, сушать на сонці, а згодом виготовляють ароматну спецію. У сезон збору та сушки усі хати завішані червоним перцем наче гірляндами.

Цей перець так і має назву "добронський".

Цьогоріч, кажуть селяни, врожай менший, але він ще більше ароматніший та якісніший.

Вирощувати його не легко, перець дуже примхливий, з 10 кг сирого перцю селяни отримують 1 кг сухого, стільки ж отримують і паприки. За один сезон в селі виготовляють майже 200 тонн ароматної спеції. Продають її за ціною 120 грн за кг на базарах, у дороги і навіть за кордон.

Більше дивіться у сюжеті:

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 вересня 2019р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів