Столичні журналісти показали село на Ужгородщині, де майже в кожному домі роблять паприку
Журналісти Факти ICTV розказали про село Велика Добронь, де практично всі мешканці вирощують червоний солодкий та гіркий перець.
Тут його збирають, сушать на сонці, а згодом виготовляють ароматну спецію. У сезон збору та сушки усі хати завішані червоним перцем наче гірляндами.
Цей перець так і має назву "добронський".
Цьогоріч, кажуть селяни, врожай менший, але він ще більше ароматніший та якісніший.
Вирощувати його не легко, перець дуже примхливий, з 10 кг сирого перцю селяни отримують 1 кг сухого, стільки ж отримують і паприки. За один сезон в селі виготовляють майже 200 тонн ароматної спеції. Продають її за ціною 120 грн за кг на базарах, у дороги і навіть за кордон.
Більше дивіться у сюжеті:
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- На Ужгородщині затримали двох чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон
- Робота з "перцем": як на Берегівщині вирощують болгарського красеня (ВІДЕО)
- На Ужгородщині зібрали близько 2 тон картоплі, яку передали для переселенців
- Майже 20 тисяч віників у рік виготовляють жителі села Чомонин на Закарпатті
- Наслідки масштабної пожежі: як працівники лісової охорони контролюють ліс на Ужгородщині (ВІДЕО)
- На Ужгородщині тривають польові роботи (ВІДЕО)
- На Ужгородщині проживають віслюки, яких евакуювали з Київської області
- На Ужгородщині облаштували хостел для переселенців (ВІДЕО)
- Сортують всією громадою: пункт прийому вторсировини на Ужгородщині
- Життя "з перчиком": Єва Балог 40 років займається виготовленням паприки у селі на Ужгородщині (ФОТО, ВІДЕО)
- Палац Нандора Плотені: з’явилася перша серія проєкту "Маєтки Закарпатття" (ВІДЕО)
- Закарпатська паприка з угорським присмаком: ароматна традиція, яка вимирає
- Село з перцем: як на Закарпатті вирощують перець для виробництва паприки (ВІДЕО)
- На Закарпатті в розпалі сезон збору "червоного золота" (ВІДЕО)
- Збір яблук триває у відкритому саду в селі Концово на Ужгородщині
- "Без хімії": стало відомо, скільки коштує вирощена на Закарпатті органічна малина та лохина
- Екзотика на городі: справжній дендропарк створив на Ужгородщині біолог Віктор Ганущин
- В урочищі Деренівка на Ужгородщині місцеві дуже чекають на Періс Гілтон (ВІДЕО)
- У селі Велика Добронь на Ужгородщині – розпал процесу приготування паприки (ВІДЕО)
- Додати перцю: як готують паприку на Закарпатті (ФОТО)
До цієї новини немає коментарів