У справі дев’ятьох наркоторговців і їх суддів на Закарпатті новий виток – за справу взялась прокуратура

У справі дев’ятьох наркоторговців і їх суддів на Закарпатті новий виток – за справу взялась прокуратура
Прокуратура Закарпатської області оскаржила обрані слідчими суддями Ужгородського міськрайонного суду запобіжні заходи дев’ятьом закарпатцям, які підозрюються у збуті наркотичних і психотропних речовин на території Ужгородщини, Мукачівщини та Тячівщини.

 

У апеляційних скаргах прокуратура наголошує на невідповідності обраних запобіжних заходах тим негативним ризикам, які виникають для населення у вказаній категорії справ та тяжкості інкримінованих злочинів.

У судовому засіданні прокуратура проситиме скасувати ухвали слідчих  суддів Ужгородського міськрайонного суду стосовно підозрюваних та постановити нові, якими обрати запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі не менше 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає близько 960 тис грн.

Довідково:

17 вересня 2019 року, за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області співробітниками УСБУ в Закарпатській області та ГУНП в Закарпатській області проведено більше 40 санкціонованих обшуків.

У ході їх проведення  виявлено та вилучено наркотичні засоби та прекурсори, загальна вартість яких на чорному ринку становить понад 500 тисяч гривень, різноманітну зброю, набої до неї та значні суми готівки у національній та іноземній валютах.

Правова кваліфікація у  кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

Триває подальше досудове розслідування.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів