На Закарпатті з'явиться ще один КПП?

На Закарпатті з'явиться ще один КПП?
Сьогодні, 9 жовтня, під головуванням керівника облдержадміністрації Ігоря Бондаренка відбулося засідання круглого столу за участі керівників департаментів, управлінь ОДА, митної та прикордонної служб, місцевих органів виконавчої влади України та Румунії, на якому обговорили питання відкриття міжнародного пункту попуску «Біла Церка – Сігету Мармацієй». Присутні також були Надзвичайний і Повноважний Послом Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану та консул Румунії в смт Солотвино Граціан Флорін Пирву.

 

Зазначалося, що на українсько-румунській ділянці державного кордону на території Закарпатської області діють пункти пропуску Дякове – Халмеу для автомобільного та залізничного сполучення, і Солотвино – Сігету Мармацієй для автомобільного сполучення. Однак, наявний мостовий перехід через річку Тиса має суттєві обмеження, оскільки максимально допустима вантажопідйомність автомобілів становить 3,5 тон.

- Відкриття нового пункту пропуску суттєво розвантажить два діючі переходи, дасть можливість об’єднати туристичні маршрути Карпатського регіону Польщі, Словаччини, України та Румунії, які з кожним роком стають все більш популярними,  та сприятиме торгівельно-економічним, культурним та туристичним зв’язкам України і Румунії, - наголосив голова ОДА Ігор Бондаренко.

Враховуючи важливість поглиблення транскордонного співробітництва, подальшого розширення і збільшення ефективності українсько-румунських торгово-економічних, культурно-гуманітарних та туристичних зв’язків, відкриття нового пункту пропуску є перспективним. Тож, зі свого боку, пан Посол пообіцяв сприяння в організації та узгоджені угоди з боку Румунії задля найшвидшого відкриття ще одного «вікна» на українсько-румунському кордоні.

Прес-служба ОДА

 

 

09 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів