Ситуація з кором в Ужгороді: все частіше хворіють… дорослі!

Ситуація з кором в Ужгороді: все частіше хворіють… дорослі!
Про епідемічну ситуацію в Ужгороді йшлося сьогодні під час брифінгу в міськраді за участі представників системи охорони здоров’я міста.

 

Як прозвучало під час брифінгу, загалом епідемічне неблагополуччя з кору в місті триває із листопада 2017 року. Загалом 44,7 % від інфекційної патології за підсумками 9 місяців 2019 року склала захворюваність на кір. Зареєстровано 364 випадки кору (232,7 на 100 тис. населення), у т.ч. серед дитячого населення 152 випадки (41,7%). У порівнянні з аналогічним періодом минулого року відмічено ріст на 15,2%.

За словами керівника управління охорони здоров’я Ужгородської міськради В. Решетаря, відмічається тенденція до зростання захворюваності кором серед  дорослого населення.

Як повідомила директорка комунального некомерційного підприємства «Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Козак, останнім часом все ж спостерігається певна стабілізація в ситуації, особливо завдяки вжитим комплексним заходам. Особливо допомогла в цьому питанні охорони здоров’я система освіти.

«Як результат тієї потужної роз’яснювальної роботи та інших заходів ми маємо на сьогодні ситуацію таку, що у віковій категорії до 1 року маємо 96% вакцинованих, і це той показник, що дозволяє говорити про успішну кампанію. Проте у старшій віковій групі вже не такі позитивні результати, тому з цим працюємо», - додала Т. Козак.

Загалом, за її словами, за 9 місяців 2019 року у м. Ужгород проведено профілактичне щеплення від кору 5 573 особам. «Також проведена корекція кількості осіб, які підлягають вакцинації проти кору, враховуючи мешканців Ужгородського району, які відвідують дошкільні та загально-освітні заклади м. Ужгород. Вакциною для проведення профілактичного щеплення від кору КНП «Ужгородський міський центр ПМСД» забезпечений у достатній кількості», - уточнила Тетяна Юріївна.

Вона також повідомила, що останнім часом багато вакцинується дорослого населення, особливо організовані колективи. Багато є підприємств, які вакцинують своїх працівників.

Із 15 по 25 жовтня в Ужгороді стартують додаткові заходи з вакцинації проти кору, розроблений план і за 10 днів медики планують додатково щепити невакцинованих дітей у шкільних закладах.  

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів