Уперше за роки незалежності України в Ужгороді збудують дитсадок

Уперше за роки незалежності України в Ужгороді збудують дитсадок
Переповнені заклади освіти та неймовірні черги, щоб туди потрапити, – така реальність уже не перший рік для жителів Ужгорода та прилеглих сіл. В Ужгородській міській раді розробили проєкт будівництва дошкільного навчального закладу, який зведуть на вул. Івана Франка.

 

Збудувати новий садочок на 250 місць планують на території колишнього Зеленгоспу, а площа ділянки під потреби закладу становить 1.2 гектари. До слова, тут же на сусідній ділянці в подальшому мають намір звести ще й загальноосвітню школу.

"Потреба у будівництві дитсадка нагальна, бо заклади освіти в Ужгороді переповнені, вони вичерпали свої можливості і приймають більшу кількість дітей, ніж та, на яку вони розраховані. Цей район розбудовується, зараз там живе багато молодих сімей, однак садочки переповнені, а шкіл взагалі нема", – зауважила начальниця управління освіти Ужгородської міськради Наталія Мухомедьянова.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв повідомив: "Ми сподіваємося, що вдасться знайти співфінансування для цього проєкту з Державного фонду регіонального розвитку та обласної ради. Мені відомо, що на Закарпатті немає жодного садочку такого типу, а автор проєкту – архітектор Ігор Гризлюк".

Орієнтовна вартість будівництва дитсадка – 60 мільйонів гривень.

Чим же він такий особливий?

Проєктом враховано, що ми живемо у сейсмічній зоні, а тому будівля буде двоповерховою. Великою перевагою сучасного закладу є те, що він буде інклюзивним, тому дітки з інвалідністю матимуть сюди вільний доступ. Усе спроєктовано відповідним чином: на першому поверсі облаштують яслі та інклюзивні групи, басейн, харчоблок, деякі господарські та адміністративні приміщення.

До всього у приміщенні передбачено ліфт на дві коляски та зручні пандуси. Земельна ділянка дозволяє запланувати окремі ігрові та спортивні майданчики. Всередині також буде й танцювальна та спортивна зала. Цікаво, що всі частини будівлі будуть з'єднані між собою – таким чином в холодну пору року малюкам не потрібно буде виходити на вулицю, щоб переміститися з однієї частини приміщення в іншу.

Обігріватимуть приміщення за допомогою котельні на газі та дровах. Також, як розповів начальник управління капітального будівництва Адам Юрко, для самостійного забезпечення садочка електроенергією розглядають варіант встановлення сонячних панелей. Збудувати навчальний заклад планують за два роки.

Uzhgorod.net.ua, фото надані пресслужбою Ужгородської міськради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів