Шукати архівну інформацію дорадянського періоду Закарпаття тепер простіше - уклали путівник

Шукати архівну інформацію дорадянського періоду Закарпаття тепер простіше - уклали путівник
Перший архівний путівник, упорядкований архівістами Державного архіву Закарпатської області, є результатом роботи декількох поколінь спеціалістів-архівістів. Загалом робота над презентованим виданням тривала 5 років. 

 

Про презентацію «Путівника по фондах Державного архіву Закарпатської області. Том 1. Фонди дорадянського періоду», яка вдбулася сьогодні.

Книга побачила світ завдяки завдяки реалізації обласної програми підтримки місцевих авторів у видавництві "Карпати". 

Директор Державного архіву Закарпатської області, відповідальний за випуск книги Михайло Місюк повідомив, що до першого тому Путівника увійшли архівні фонди установ, організацій, підприємств періодів входження Закарпаття до складу Угорського королівства, Австро-Угорщини, Чехословацької республіки та знову Угорщини, а також фонди особового походження і архівні колекції.

Перевага цього видання перед раніше опублікованими – Анотованим реєстром описів фондів 2009 та 2014 років – полягає в тому, що в переліку фонди розміщені за тематичним принципом. Путівник складається з розділів, кожен з яких представляє фонди установ одного історичного періоду входження сучасної території Закарпаття до складу інших сусідніх держав.

Видання розраховане на широке коло читачів – науковців, істориків-краєзнавців, студентів.

Uzhgorod.net.ua за інформацією пресслужби Закарпатської ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів