Закарпатський винороб розповів про секрети виробництва сонячного напою

Закарпатське вино поєднує у собі культуру, мистецтво, гастрономію та бізнес. Проте, щоб оволодіти цією клопіткою працею, необхідно мати неабиякий досвід роботи з виноградниками та технологій виробництва сонячного напою.
Федір Павлишинець - знаний винороб на Виноградівщині. Упродовж 5-ти років чоловік вирощує виноградники на Чорній горі та виготовляє різні види вин. Більшість процесів - автоматизовані, однак незмінним залишається ручний відбір та правильне обрізання винограду. Адже саме від цих процесів залежить кінцевий результат. Минулоріч біле сухе вино пана Федора отримало відзнаку на фестивалі "Угочанська лоза".
Перший Кабельний
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- У Карпатському біосферному заповіднику зафіксували рідкісного червонокнижного птаха
- Раковецька начинка претендуватиме на статус нематеріальної культурної спадщини Закарпаття
- Школа безпеки 2.0: другий сезон завершено — підсумки піврічного проєкту для жінок і дівчат на Закарпатті
- «STEMLab Synergy» формує майбутнє освіти прикордонних регіонів: лабораторії, тренінги та профорієнтація
- Укрзалізниця запускає "Паспорт мандрівника" - отримати штамп можна буде і в Ужгороді
- Відновити Землю після різних екологічних катастроф – мета гри, яку розробили студенти УжНУ
- Прийшли понад 200 людей: у Закарпатській обласній станції переливання триває місячник донорства крові
- Жива історія: на Закарпатті досі працює автентичний водяний млин
- Майже 200 тисяч експонатів у понад 40 експозиційних залах у фондах обласного краєзнавчого музею
- «Не ризикуй життям — повідомляй в СБУ»: стендап-комік Василь Байдак звернувся до української молоді в рамках кампанії «Спали» ФСБшника»
- Єдиний в Україні: пілотний проєкт підтримки військових після фронту працює для 128-ї бригади
- В лікарнях Ужгорода та області — дефіцит донорської крові 1-, 3+ та 4+ групи
- На Закарпатті відбувся колоритний фестиваль коломийок
- 83% закарпатських угорців підтримують вступ України до ЄС
- Завтра розпочинається Петрів піст: як тримати його правильно?
- Мить, яку варто побачити: в горах Закарпаття квітне червона рута
- «Гладіатори» в ужгородському замку запрошують постріляти з лука
- Як заморозки вплинули на урожайність у краї?
- Сьогодні — Свята Трійця: що варто знати про Зелені Свята
- У лікарнях Ужгорода та області — дефіцит донорської крові
До цієї новини немає коментарів