Міністр освіти України на Закарпатті: що зміниться в місцевих школах?

Міністр освіти України на Закарпатті: що зміниться в місцевих школах?
Міністр освіти України Ганна Новосад перебуває з робочим візитом в Ужгороді.

 

Ганна Новосад розповіла, що з 2023 року представники інших етносів повинні перейти на навчання українською мовою. Йдеться про те, що угорські школи на Закарпатті будуть вивчати більшість предметів українською. До цього міністерство освіти буде адаптовувати усі підручники.

Що стосується впровадження реформи "Нова українська школа", то тут Ганна Новосад має на меті забезпечити всі перші класи до першого вересня. Міністерство виділяє 3,5 млрд гривень на освітній простір НУШ. Також планується контрактна система праці для директорів шкіл.

Нагально планують вирішити проблеми із вбиральнями на вулицях. До першого вересня заплановано ліквідувати такі вбиральні у 102 школах. 16 мільйонів гривень будуть виділені на покращення харчоблоків та їдалень у освітніх закладах.

Закарпаття чекають і дотації для будівництва опорних шкіл. Закарпаття у цьому показнику на останній сходинці, адже в області таких шкіл нема. В планах виділити 600 млн гривень на будівництво таких шкіл. У цю суму входить і забезпечення перевезення школярів до школи.

Джерело: Mukachevo.net

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів