В Ужгородській міськраді роз'яснили пункт проєкту рішення «Про надання дозволів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок»

В Ужгородській міськраді роз'яснили пункт проєкту рішення «Про надання дозволів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок»
Департамент міського господарства та відділ землекористування Ужгородської міської ради роз’яснюють щодо пункту 2.28 проєкту рішення №1912 «Про надання дозволів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок», який розглядатиметься на черговій сесії Ужгородської міської ради 24 грудня.

 

Звернення щодо надання дозволу на підготовку проєкту землеустрою на земельну ділянку площею 0,0602 га на вул. Замкові Сходи для будівництва та обслуговування будівель громадської забудови з подальшою передачею земельної ділянки в оренду надійшло від ПП «Корпорація КРОАН», яке має там у власності нерухоме майно, у вересні 2019 року через ЦНАП. Оскільки це адміністративна послуга, то відповідно до законодавства питання необхідно вносити на сесію для розгляду депутатами міської ради.

Ужгородська міська рада не вчиняє жодних дій щодо передачі в користування земельної ділянки, яка використовується собором чи розташована під його допоміжними спорудами. Навпаки, у 2016 році Ужгородською міською радою було передано у власність церкви ряд споруд, які знаходились безпосередньо біля собору. Цього року сесією міської ради прийнято рішення про повернення будівлі за адресою вул. Капітульна, 18, в Ужгороді у власність управління Мукачівської греко-католицької єпархії.

Будівля площею 403,30 кв. м за адресою: м.Ужгород, Замкові сходи, 4 перебуває у власності територіальної громади міста та передана в користування Ужгородському національному університету. Сусідні земельні ділянки перебувають у приватній власності.

Що стосується приватного підприємства «КОРПОРАЦІЯ КРОАН», то після здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна підприємство отримало право на приватизацію зазначеного майна шляхом викупу.

У зв’язку з оприлюдненою інформацією питання додатково перевірять для недопущення порушення інтересів територіальної громади міста.

Позиція Ужгородського міського голови Богдана Андріїва: вивчити можливість повернення нерухомого майна, що знаходиться на цій ділянці, у власність громади.

Джерело: пресслужба Ужгородської міської ради

 

20 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів