Концерт пам’яті Етелли Чуприк пройде в Ужгороді

Концерт пам’яті Етелли Чуприк пройде в Ужгороді
Недавно відійшла у вічність талановита піаністка, чудова жінка, яка не уявляла свого життя без музики та рояля, народна артистка України Етелла Чуприк. На початку лютого минає 40 днів з нагоди цієї сумної події.

 

3 лютого 2020 о 18.30 Закарпатська обласна філармонія запрошує на концерт пам’яті Етелли Чуприк.

Світла їй пам’ять! Вона на завжди в наших серцях!

Коротко про музиканта:

Народилася 1964 р. у м. Виноградово Закарпатської області.  Грати на фортепіано розпочала ще в трирічному віці, а в п’ять років виступила зі своїм першим концертом з творів Шуберта і Шопена. Після закінчення музичного училища у 1986 р. вступила  на навчання до Львівської консерваторії імені М.В. Лисенка.

Е. Чуприк була лауреатом багатьох міжнародних та всеукраїнських  конкурсів:  1988 р. – отримала І премію на конкурсі ім. М.В. Лисенка, 1990 р. – ІІІ премія на конкурсі ім. С. Рахманінова в Москві. Піаністка  була також стипендіатом  Асоціації  Ріхарда  Вагнера в Байройті, членом журі конкурсу ім. М. В.Лисенка, з 1996 р. віце-президентом Асоціації українських піаністів.

Гастролювала з симфонічними оркестрами в Європі та виступала з такими диригентами як: Джансуг Кахідзе, Федір Глущенко, Володимир Сіренко, Єжи Сальваровський, Богуслав Мадей, Владімір Понькін, Роберт Кеніг та ін. В її репертуарі близько 300 сольних творів та понад двадцять концертів для фортепіано з оркестром. Здійснила записи 13 компакт-дисків. Діапазон програм Етелли Чуприк сягає від Д. Скарлатті до К. Дебюссі, від Л. ван Бетховена до С. Рахманінова, від М. Лисенка до В. Балея.

Підготувала Марія Коваль

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів