"Україна – Європа": посадовці Ужгородської міськради взяли участь у Форумі в Польщі

"Україна – Європа": посадовці Ужгородської міськради взяли участь у Форумі в Польщі
"Європа і Україна у 2020 році – нові можливості, старі загрози".Під таким гаслом у польському Жешуві 4-5 лютого провели вже тринадцятий Форум"Європа–Україна", участь у якому взяли і посадовці Ужгородської міської ради: начальниця управління міжнародного співробітництва Вікторія Тарахонич та її заступник Дмитро Мірошніков.

 

Вони відвідали кілька панельних дискусій, яких загалом було близько чотирьох десятків.

У рамках Форуму відбулися дві пленарні сесії: перша присвячена місцю країн Східної та Центральної Європи на політичній та економічній карті континенту, друга сесія стосувалася питанню балансу змін за 30 років від падіння комуністичної системи. Панелі поділялися на тематичні блоки: бізнес, інвестиції та економіка,європейська інтеграція та реформи, міжнародна та безпекова політика,суспільство, освіта та "молодіжна" політика, нові ініціативи в українсько-польських взаєминах. Дискутували про розбудову транспортної інфраструктури, побудову інноваційної економіки, перспективи збільшення іноземних інвестицій в Україну, можливості розвитку туризму, зміцнення позиції жінок у суспільному та політичному житті, спільні проекти в медіапросторі та культурі.

Обговорювали також тему регіональної співпраці, зокрема в Карпатському макрорегіоні, та в рамках тристоронньої програми співпраці "Польща –Україна – Білорусь". До речі, Ужгород зараз реалізовує грантовий проєкт «Популяризація та збереження культурної спадщини міст Кросно та Ужгород» у рамках цієї програми на 2014-2020 роки, крім того, триває і реалізація транскордонного проєкту «Покращення доступу до медичних послуг у містах Кросно та Ужгород».

У рамках XIIІ Форуму "Європа–Україна" працювала й міжнародна виставка "Східний ярмарок", відбулися кілька презентацій українських регіонів, окремих галузей економіки тощо.У заході взяли участь кілька сотень учасників з України, Польщі та інших країн Східного партнерства, ЄС та США, в тому числі урядовці, політики,бізнесмени, регіональні чиновники, журналісти, представники міжнародних організацій та аналітичних центрів.

Форум має багаторічну традицію, організовується з 2007 року і є одним із ключових міжнародних заходів, присвячених Україні. Це чудовий майданчик для обміну думками, а також для налагодження важливих бізнес-контактів.Організатором є варшавський Інститут східноєвропейських досліджень,співорганізатором – правління Підкарпатського воєводства. Серед партнерів заходу – Польсько-Українська господарська палата, державні та неурядові установи, престижні вищі навчальні заклади, відомі аналітичні центри.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів