Кава із деканом/кава зі студентом: топ-5 причин, чому варто вступати на математичний факультет УжНУ

Кава із деканом/кава зі студентом: топ-5 причин, чому варто вступати на математичний факультет УжНУ
А ми продовжуємо нашу щотижневу рубрику! На цей раз ми дізнались, чому варто вступати на математичний факультет, поспілкувавшись із деканом факультету Михайлом Повідайчиком та студенткою Мар’яною Світлик.

 

Отож, ловіть добірки топ-5 причин для вступу на математичний факультет!

Мар’яна Світлик, студентка 3 курсу математичного факультету: 

1. Математика важлива і потрібна наука. Кожен повинен володіти певними знаннями з математики, адже для освоєння практично всіх спеціальностей хоча б мінімальна математична обізнаність є необхідною. Тим паче, математика вчить думати та розвиває логічне мислення. 

2. Наші викладачі досвідчені та привітні. Ми завжди можемо звернутись до них з тим чи іншим питанням і вони з радістю  допоможуть.

3. Ми поєднуємо навчання з незабутнім та яскравим студентським дозвіллям. Святкуємо День Піфагора, вибираємо Міс факультету, проводимо власний бограч-фест. До кожної святкової події наші студенти готують фотозону. Також наш студентський колектив є дуже дружнім, ми підтримуємо і допомагаємо один одному. 

4. На нашому факультеті студенти вивчають не тільки математику, а й займаються робототехнікою, 3D-моделюванням, цифровою обробкою інформації, вивчають різні мови програмування та основи криптографії.

5. Випускники математичного факультету мають можливість працювати у різних галузях IT-технологій не лише в Україні, а й закордоном. А також викладати математику на найвищому рівні.

Михайло Повідайчик, декан математичного факультету:

1. Вивчати математику - цікаво! Людина, яка розв'язала складну задачу отримує таке ж естетичне задоволення, як і меломан від прослуховування музики, чи митець від споглядання картини.

2. Математичні методи лежать в основі інформатики. Саме тому на факультеті приділяється велика увага вивченню сучасних мов програмування та є потужна матеріально-технічна база.

3. На факультеті постійно поновлюються освітні програми, відповідно до вимог часу. Так, цього року ми оголосили набір на 3 нові ОП: комп'ютерна та бізнес-математика, системи штучного інтелекту, аналіз даних та сучасні технології програмування.

4. Більшість освітніх програм факультету належать до галузі цифрових технологій. А висококваліфіковані фахівці цієї галузі надзвичайно затребувані на ринку праці. Саме тому заробітна плата наших кращих випускників значно перевищує середню у регіоні.

5. Колектив факультету - це і досвідчені професори, і молоді викладачі, які "на одній мові" спілкуються зі студентами. Це дозволяє нам залучати студентів як до наукових досліджень, так і проводити спільні творчі вечори чи спортивні зустрічі, організовувати гуртки чи проводити екскурсії.

P.S. Вчена рада університету прийняла рішення змінити назву математичного факультету на "факультет математики та цифрових технологій".

Розмову вела Ганна Фельцан

Фото: Віталій Завадяк

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів