Кава із деканом/кава зі студентом: топ-5 причин, чому варто вступати на факультет суспільних наук УжНУ

Кава із деканом/кава зі студентом: топ-5 причин, чому варто вступати на факультет суспільних наук УжНУ
Отож, наша «дистанційна» кава продовжується!) Сьогодні ми говоримо про те, чому варто обрати для навчання факультет суспільних наук з деканом Юрієм Остапцем та студентом Володимиром Поповичем.

 

Володимир Попович, студент 2 курсу:

1. Для тих, хто хоче вивчати суспільство – це ваш факультет! В нас багато спеціальностей, і  всі стосуються суспільства, про різні сторони його функціонування та розвитку. Філософи – вони про головне, про буттєве; політологи, управлінці – про політику, політичний менеджмент; соціологи – а хто ж не хоче знати тенденції і перспективи на основі опитувань? А «лікарі» душ людських – психологи, вони також у нас. А ще ми маємо і педагогів, майбутніх вчителів початкових класів, а також соціальних працівників.

2. Незважаючи на таку кількість спеціальностей у нас дружній студентський колектив. Ми разом працюємо і разом відпочиваємо, започаткувавши низку студентських свят: «Студентський смак», День факультету, День першокурсника та інші.

3. Звичайно хочеться сказати приємні і вдячні слова викладачам факультету суспільних наук. Вони у нас найкращі, перш за все кваліфіковані та людяні, мають визнаний всеукраїнський та міжнародний авторитет, учать нас «усьому новому і по-новому».

4. Студенти факультету мають можливість продовжувати навчання у магістратурі за кордоном, також діють програми по обміну студентів.

5. І звичайно про працевлаштування. Спеціальності факультету суспільних наук – це спеціальності високорозвинутих модерних суспільств, які неабияку увагу приділяють розвитку громадянства та соціальної сфери.

Юрій Остапець, декан:

1. Факультет суспільних наук – це факультет, де викладають велику кількість наукових дисциплін, предметом вивчення  яких є суспільство – як система в цілому, так і окремі його частини, функції та елементи. Людина – соціальна істота. Вона не може повноцінно жити та гідно існувати поза суспільством. Яким було, є і буде суспільство? Яке місце посідає в ньому окрема людина і як вона впливає на суспільні процеси? Ці та багато інших питань не можуть не цікавити сучасну молодь. Якщо Ви мрієте опанувати знання про суспільство, досліджувати особливості і тенденції його розвитку, власними діями впливати на соціальні процеси, на його майбутнє – обирайте ФСН!

2. Як декан вважаю, що є лише два шляхи залучення молоді на факультет: по-перше, це комфорт у широкому розумінні цього слова, і, по-друге, це якість знань. Щодо першого, то дружній колектив факультету робить все для того, щоб студент почував себе гармонійно і впевнено як у навчальному процесі, так і на відпочинку. А якість знань забезпечує потужний колектив викладачів факультету, з яких професорів – 12, доцентів – 46, старших викладачів та викладачів – 18, які діляться знаннями й досвідом зі студентами під час аудиторних занять, наукових конференцій, засідань студентських наукових гуртків.

3. Спеціальності факультету – це спеціальності, які забезпечують функціонування та розвиток соціальної, політичної та духовної сфер суспільства і є актуальними для високорозвинутих постмодерних суспільств. Випускники факультету можуть займатися  науково-дослідницькою, діагностично-консультативною та виробничо-управлінською роботою, здійснювати освітньо-виховні функції,  реабілітаційно-профілактичну та соціально-технологічну допомогу населенню. Хочеться акцентувати, що наші випускники мають широкий вибір для працевлаштування. Але яким воно буде ось це вже залежатиме від наполегливої і кропіткої праці кожного студента, його бажання вчитись, досягати поставленої мети.

4. Потужним є і науковий потенціал факультету. Студенти уже з першого курсу залучаються до наукової роботи. Випускники мають можливість продовжити навчання в аспірантурі за трьома спеціальностями: Політологія, Педагогіка, Соціологія. На факультеті започатковано проведення низки науково-практичних конференцій, які вже за статусом стали міжнародними. Щорічно викладачами факультету видаються монографії, журнали, навчальні посібники.

5. Заслуговує на увагу міжнародна співпраця факультету суспільних наук. Викладачі та студенти ФСН мають можливість приймати участь у міжнародних грантових проектах. У рамках підписаних міжнародних договорів студенти можуть навчатися у магістратурах європейських ВУЗів за програмами подвійних дипломів. Гармонійне поєднання навчання, наукової роботи, відпочинку, заняття спортом зробить Ваше навчання незабутнім та дасть можливість отримати глибокі, фундаментальні знання з обраного Вами фаху.

Олексій Шафраньош

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів