Кава із деканом/кава зі студентом: топ-5 причин, чому варто вступати на географічний факультет УжНУ

Кава із деканом/кава зі студентом: топ-5 причин, чому варто вступати на географічний факультет УжНУ
Кавуємо дистанційно! Наша сьогоднішня розмова – про географічний факультет УжНУ, один з наймолодших факультетів університету, з потужною викладацькою командою та дружнім колективом студентів. Чому варто поступати на факультет і які можливості він дає студентам – розповідають декан Іван Калинич та студент Вадим Луцьо.

 

Отож, поїхали)

 

Вадим Луцьо,  студент 3 курсу: 

П’ять  причин, чому варто  вступати на географічний факультет:

1. Якщо Ви хочете краще знати свій край та його природні багатства - вам до нас. 

2. Навчання на географічному факультеті дозволить отримати постійну роботу та затребувану спеціальність!

3. Висококваліфіковані викладачі допоможуть вам здобути  глибокі знання з фаху, а практичні навички ви зможете отримати  завдяки сучасному обладнанню, яким оснащені лабораторії географічного факультету УжНУ. 

4. Навчаючись на факультеті, ви зможете стати учасниками  численних транскордонних проектів за програмами добросусідства.

5. Тут Ви зможете завести нових друзів , багато подорожувати та займатися спортом!

Іван Калинич – декан географічного факультету:

 

Географічний факультет я обрав би тому, що:

1. Географічний факультет в абітурієнтів завжди асоціювався з романтикою мандрів, з цікавими та змістовними навчальними і виробничими практиками. Випускники географічного мають можливість  отримати престижну інженерну спеціальність, що дає широкі можливості для працевлаштування в Україні та за кордоном.

2. На ринку праці нашого краю та й усієї нашої держави  всі спеціальності факультету  надзвичайно затребувані та дефіцитні.  Випускники факультету працевлаштовуються у провідних установах у системі Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Державній службі України з надзвичайних ситуацій, Національному космічному агентстві, Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру, Гідрометеорологічній службі України, Державному агентстві водних ресурсів України, Обласному управлінні лісового та мисливського господарства, в науково-дослідницьких, проектних та виробничих підприємствах, приватних установах, в обласних, районних і міських управлінських структурах (адміністраціях), в органах самоврядування, в туристичних компаніях, у сфері малого бізнесу, викладають географію та екологію в закладах освіти.

3. Студенти географічного факультету не тільки навчаються, вони мають можливість займатися науково – дослідною роботою на сучасному обладнанні

(двохчастотні GPS – приймачі,  сучасні електронні тахеометри, цифрові метеостанції, топографічний 3D – сканер для моделювання) в рамках численних транскордонних проектів за програмами добросусідства.

4. Але студентське життя - це не лише лекції, практичні заняття. Це й можливість знайти нових друзів, отримати радість від мандрівок, заняття спортом. На факультеті активно функціонують органи студентського самоврядування, проводиться День географа, Вечір першокурсника, конкурс «Міс географічного факультету» та щорічний кубок декана географічного факультету з футболу та волейболу. Наші студенти  вдало виступають на всеукраїнських олімпіадах.

5. На факультеті щорічно відбувається низка наукових конференцій, серед яких  міжнародна науково – практична  конференція «Нові технології в геодезії, землевпорядкуванні та природокористуванні»,   всеукраїнські та міжнародні студентські  конференції  «Школа молодого астронома», «Парк темного неба» та інші заходи   з проблем географічної науки, гідрології, гідрохімії, гідроекології, картографії та туризму.

Студенти - географи мають можливість прослухати та засвоїти лекції кращих виробничників та вчених, широко ознайомитись із європейським досвідом в обраних галузях.

Олексій Шафраньош

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів