Соціолог Федір Шандор розповів, що означає ймовірне призначення керівником Закарпаття силовика

Соціолог Федір Шандор розповів, що означає ймовірне призначення керівником Закарпаття силовика
Сьогодні стало відомо про нового ймовірного керівника Закарпаття – про це пише журналіст Віталій Глагола. Нібито в регіон відправляють чергового силовика. Так, кандидатура ще не схвалена Президентом, як це передбачено законодавством, але поговорити про неї вже можна. Принаймні спробувати з’ясувати, як ставляться до ймовірного призначення закарпатці і як його оцінюють фахівці?

 

Отже, як написав сьогодні в обід закарпатський журналіст Віталій Глагола,

«Кабмін погодив нового керівника Закарпатської ОДА. Погодив буквально щойно, про це повідомляють мої джерела на засіданні кабінету міністрів, який тримає прямо зараз. Очільником області може стати Олексій Петров  — український офіцер спецслужб, генерал-майор, начальник Управління СБУ в Кіровоградській області (з 2019).  До цього був керівником Департаменту контррозвідки Служби безпеки України із 2017 по 2019 рік. 27 серпня 2019 року звільнений з посади керівника Департаменту контррозвідки і призначений начальником Управління СБУ в Кіровоградській області. За моєю інформацією його призначення лобіював голова СБУ Іван Баканов. Важливо: після подання Кабміну голову ОДА своїм Указом призначає президент Зеленський. Нагадаю, 29 січня Кабмін вже подавав на призначення ще одного екс-сбушника Микиту Михайлюка, але саме тоді із посади зняли голову ОП Андрія Богдана і призначення не відбулось».

Глагола подав фото Петрова.

Ця інформація вже традиційно викликала хвилю обговорення, адже на керівника області чекає власне… вся область.

Перша реакція не забарилася. Почитайте самі:

А ось що думають з цього приводу  фахівці. Першим ми спитали, що думає про ймовірне призначення керівником області кандидатури Олексія Петрова, відомого закарпатського соціолога, туризмознавця, професора УжНУ Федора Шандора.  

«Ми прогнозували, що, ймовірніше за все, керівник області буде призначений у І кварталі, але так не сталося. Це свідчить про те, що були впливові торги, власне, як відомо, на цю посаду розглядалися три кандидатури… Наразі бачимо, що, ймовірніше за все, керівник держави зробив рішення не на користь закарпатських чи київських кланів…

Що означає призначення саме силовика? 

Рішення про призначення керівником Закарпаття особи саме такої спеціалізації дозволяє говорити про кілька моментів. По-перше, це буде представник області для розмови з Угорщиною, саме так! По-друге, це означає взяття під контроль всіх митниць у області. Ну, і третє, що слід розуміти: це буде несамостійна особа, виконавець суто Президента, навіть не КМУ, а Президента, бо по вертикалі СБУ під контролем глави держави. Тому, очевидно, ми побачимо ще більше затискання тисків, а не економічні чи інші політичні рішення. Це буде суто взяття області по контроль», - уточнив Шандор.

Наразі журналісти видання звернулися й до політологів, щоб вони висловили свою думку, хоча ми й розуміємо, що вона дещо зарано звучить. Але ж всім цікаво... Тому якщо матимете своє бачення - пишіть на нашу адресу: [email protected]

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Полкан 2020-04-15 / 11:55:25

    п.Шандор передбачає правильно. Додати треба контроль над мафіозною поліцією, що є актуальним у розрізі напружених стосунків між Аваковим та Зе. Саме з нашої області можуть початися довгоочікувані обіцянки весняних "посадок". Стосунки з УР, контрабанда, корупція - з цим генерал справиться бо сейфи місцевих есбеушників тріщать від компромату, треба тільки команду ФАС. Економічний блок буде розвиватися сам по собі як і раніше, головне - щоб не мішав. Поки у структурі УСБУ є підрозділ по економіці то ситуацією він буде володіти. Напевно будуть і кадрові зміни. Загалом серйозна кандидатура, от що означає нереформа СБУ.

  2. ужгородуць 2020-04-14 / 16:18:49

    А що з того ,що генерал ! Мафія на Закарпатті процвітає ,як на Сицілії ! Губернатори обживаються земелькою,будинками, квартирами і.т.д ,а все інше на місці ,як завжди .Народ не відчуває ніколи змін.