Як  виживає малий бізнес в Ужгороді під час карантину?

Як  виживає малий бізнес в Ужгороді під час карантину?
Карантин, який вже практично місяць триває в Україні через поширення коронавірусу, призвів до закриття майже всіх магазинів та закладів сфери послуг, окрім продовольчих крамниць, аптек, та подібних об'єктів.

 

І якщо раніше продавці та власники заспокоювали себе, що це ненадовго, то зараз, з огляду на ситуацію, стає зрозуміло, що на невизначений час. А жити якось при цьому треба – заробляти гроші бодай на найнеобхідніше.

Тому журналісти Uzhgorod.net.ua вирішили з’ясувати, як виживає малий бізнес в центральній частині Ужгорода. Увагу зосередили на магазинах.

Одразу зазначимо: зрозуміло, що це буде далеко не повний огляд, це тільки репортажна розповідь з метою з’ясування ситуації. А ще, можливо, ця інформація підштовхне до втілення подібної ідеї інших, хто може так само наразі організувати свою роботу. 

Пройтися центральною частиною обласного центру в ці особливі карантинні дні – й часом моторошно стає: окремі вулиці нагадують постапокаліптичний фільм. Де-не-де проходять поодинокі мешканці. Деякі жінки, загорнуті в шалі та в маски, зустрічаються й чоловіки з насунутими майже на очі капелюхами чи капюшонами. Де-інде пробігають безпритульні собаки, і все. Вітрини всіх магазинів темні, двері зариті, вивіски «крантин» відлякують. Відчинені двері хіба що до маленьких продуктових крамничок та аптек…

А жити за щось треба. Тому у нас і постало питання, як виживає бізнес у ці дні?

Правду кажучи, багато хто в цей час швидко зорієнтувався і перейшов в Інтернет. Наш журналіст пройшовся центральною частиною міста і з приємним подивом констатував: практично на дверях кожного магазинчику є повідомлення про те, де в мережі можна знайти їхній товар.

Продавці пропонують доставку додому обраного товару, що теж для людей є доволі зручно. Принаймні ризик зараження менший.

Окремі власники магазинів створили групи в Фейсбук, інші – в Телеграм чи Вайбер, і активно пропонують свої товари. Спостерігаємо певне зниження цін на товари. І це зрозуміло: продавці вимушені продавати товар із мінімальною націнкою чи й без неї, головне – щоб вкладені гроші повернулися.

 

Тому якщо вам дуже потрібна річ саме з обраного чи улюбленого магазину, можете, вдягнувши маску, пройтися до нього і глянути, чи є можливість замовити товар онлайн. 

Продуктові крамниці, ресторанчики, кав’ярні теж працюють «на виніс» чи навіть з доставкою додому. Але про це вже наші інші публікації.

Підтримуйте своїх і бережіть себе!

 Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів