Кава із деканом/кава зі студентом: 5 причин, чому варто вступати на хімічний факультет УжНУ

Кава із деканом/кава зі студентом: 5 причин, чому варто вступати на хімічний факультет УжНУ
А ми продовжуємо нашу щотижневу рубрику! На цей раз ми дізнались, чому варто вступати на хімічний факультет, поспілкувавшись із деканом факультету Василем Лендєлом та студенткою Анеттою Гельмеці.

 

Хімічний факультет відкрито в 1946 році. За час його існування підготовлено значну кількість висококваліфікованих випускників: понад 4300 хіміків та більше 500 екологів, які успішно працюють у різних галузях науки, освіти, народного господарства та промисловості.

Отож, ловіть добірки топ-5 причин для вступу на хімічний факультет!

Анетта Гельмеці, студентка:

1. Саме тут ви здобудете не тільки знання, а й знайдете собі вірних друзів та заведете багато цікавих знайомств.

2. Тут навчання супроводжується не тільки лекціями, але й цікавими лабораторними роботами, під час яких кожен студент має змогу самостійно перевірити якість харчових продуктів, косметичних засобів, ґрунту, води, повітря, або синтезувати з одних речовин іншу, спостерігати цікавий перебіг різних хімічних реакцій.

3. Навчаючись на цьому факультеті ми неодноразово їздили за кордон, відвідували різні підприємства, на яких у майбутньому зможемо працювати, маючи освіту хіміка чи еколога.

4. Протягом навчального року студенти нашого факультету мають змогу брати участь у різних змаганнях та конкурсах. Можуть проявити себе з творчого боку або в певному виді спорту. 

5. Саме на цьому факультеті ви зможете розширити наукові горизонти новими геніальними відкриттями.

Василь Лендєл, декан факультету:

1. Хімія – це наука, при вивченні якої починаєш розуміти все, що тебе оточує, на структурному рівні.

2. Наш факультет підтримує тісні зв'язки з багатьма хімічними підприємствами та співпрацює із закордонними вузами, що дає змогу розширити свої перспективи в майбутньому.

3. Факультет ділиться на п’ять кафедр (органічної хімії, неорганічної хімії, аналітичної хімії, фізичної та колоїдної хімії, а також кафедру екології та охорони навколишнього середовища), що дає змогу обрати напрямок своєї професії.

4. Спеціальності хіміка та еколога є актуальними на сучасному ринку праці і з часом потреба кваліфікованих  кадрів цих професій зростатиме.

5. На нашому факультеті студенти отримують цінні знання і мають змогу їх закріпити під час проходження лабораторного практикуму.

Розмову вела Ганна Фельцан

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

22 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів