Ужгородський кондитер Валентин Штефаньо спік хліб з сиром за стародавнім рецептом

Ужгородський кондитер Валентин Штефаньо спік хліб з сиром за стародавнім рецептом
Шоколатьє давно вже займається реконструкцією старовинних рецептів, при чому як десертів та солодощів, так і випічки.

 

Цими вихідними відомий шоколатьє випік хліб із Селиським сиром, реконструювавши старовинний рецепт хліба «штефан», – пише Varosh.

gal-78481

gal-78497

gal-78485

gal-78489

Як пояснив нам експерт з туризму Федір Шандор, хліб з сиром є давньомадярським рецептом, який став популярним на Закарпатті у XIII – XVI століттях, коли почалося заселення гірських районів регіону, а угорцям, які сюди переїздили, платили не грошима, а їжею.

Відтак, у той історичний період були вживаними поняття як «люди штефанської корони», «штфанська їжа» і власне хліб з сиром «штефан».

  • Довідково: назви походять від імені першого угорського короля Іштвана І, або Стефана І.

Придбати цей хліб можна у форматі to go вже з понеділка у кондитерській Штефаньо на площі Петефі в Ужгороді. Телефон для попереднього замовлення 0671083330.

Photo 2020 04 25 20 10 56

Varosh

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів