Закарпатську область розглядають для будівництва казкового містечка Гобітвілю

Закарпатську область розглядають для будівництва казкового містечка Гобітвілю
Казкове містечко, як у фільмі "Володар перснів", може з'явитися на Закарпатті. Воно буде мати свій герб, прапор та навіть валюту і паспорт. Однак головне – тут на постійній основі житимуть реальні люди.

 

Таку ідею зараз реалізовує український волонтер Андрій Боєчко на Івано-Франківщині. Його обрали війтом Гобітхілу і в усіх питаннях щодо побудови містечка він радиться із небайдужими українцями. Гобітхіл у містечку Верховина вже добудовують за аналогом Гобітону в Новій Зеландії. Однак проєкт на Івано-Франківщині стикнувся з перешкодами і вимушено стане туристичною атракцією.

Про намір збудувати інше казкове містечко на Закарпатті чоловік повідомив у соцмережі. Тут планують збудувати саме містечко для життя українців зі спільними цінностями, а не туристичну атракцію. Війт Гобітхілу анонсує, що нове містечко буде кращим і більшим, ніж у Верховині.

Друге містечко гобітів я побудую в Косівському або Рахівському районах. Маю цілковиту підтримку мера Косова і голови одного з ОТГ Закарпаття! Тепер залишилося вибрати, де саме робити проект! І Косів, і Рахів – це перлини Карпат! Там живуть надзвичайно добрі і працьовиті люди! І я дуже хочу, щоб туди приїжджали туристи з усього світу, – написав Андрій Боєчко.

Серед пріоритетів у жителів містечка – любов до України, збереження українських традицій та культури, відмова від пластику та слідування екологічним цінностям. Важливо, що під час будівництва Гобітхілу у Верховині не зрубали жодного дерева, а навпаки підсадили молоді.

Андрій Боєчко каже, що нове містечко матиме іншу назву: Гобітвіль Косів або Гобітвіль Рахів. Усе залежить від того, що вирішить своїми голосами громада.

Прийняти остаточне рішення щодо розміщення містечка карпатських гобітів чоловік обіцяє за тиждень. Приєднуйтеся до голосування. Це шанс на ще одну цікаву принаду для Закарпаття. 

Віддати свій голос за будівництво Гобітвілю на Закарпатті можна ТУТ. Для цього потрібно приєднатися до групи Гобітхіл та написати "Рахів" у коментарях до ЦІЄЇ публікації.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів