Оновлений та готовий приймати відвідувачів: Боздоський парк в Ужгороді чекає на закінчення карантину ВІДЕО

Оновлений та готовий приймати відвідувачів: Боздоський парк в Ужгороді чекає на закінчення карантину ВІДЕО
Під час пандемії працівники комунального підприємства яке обслуговує Боздоський парк, провели тут значну роботу і упорядкували територію. Проте насолодитись змінами сповна поки не можна,: каруселі, атракціони та фудкорти працюватимуть тільки після покращення епідситуації.

 

Розчищені алеї від чагарників, облаштовані доріжки, впорядковані тротуари, оновлений підвісний міст – так причепурили Боздоський парк під час карантину. Тут функціонуватимуть ще й три нові атракціони, а також канатна дорога.

Адміністрація парку не гає часу і докладає чимало зусиль для очищення не лише паркової зони, а й прилеглої, про це розповідає заступник директор КП « Парк культури та відпочинку «Під замком» Дмитро Свирид:

«Наразі проводиться робота з підтримки парку в належному стані, тобто, прибираються всі алеї, вивозиться сміття, також проводимо очищення території. Перший етап – це було чищення цієї частини, наступний етап – це від моста до річки і третій етап очищення самих безпосередньо озер, це буде йти роки, але перший етап ми вже зробили».

Упорядкували  на території парку й джерело з мінеральною водою. До цього долучилися небайдужі містяни. Тут встановили спеціальний насос, за допомогою якого кожен бажаючий може набрати собі очищеної цілющої  води. Фахівці кажуть: вона багата на мінерали та залізо: 

«Джерело воно було закрито для того, щоб як кажуть не попадали туди сторонні предмети, було зроблено і облагороджена територія, поставили смітник, є вже на даний момент зроблено аналіз цієї води, ми виставимо це на нашу сторінку у фб, а також на інформаційному щиті», - Д. Свирид.

 

Боздоський парк  – це пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення. За останні місяці тут зробили сучасне освітлення, впорядкували фестивальну алею, очистили територію під мостом від чагарників і перевірили справність усіх атракціонів, коментує міський голова Ужгорода Богдан Андріїв:

«Ми вирізали аварійні дерева, вичистили чагарники, висадили нові квіти, встановили сміттєві баки, нові лавиці, висадили алею дерев. На сьогодні у нас є 52 сучасних атракціони, які повністю сертифіковані, кожен приватний підприємець, який його встановив, несе персональну відповідальність за технічний стан цього атракціону. Ми  зробили все можливе, щоб батькам,  молоді і особливо нашим дітям було тут максимально комфортно і зручно»!

До карантину Боздоський парк щодня відвідували тисячі городян, нині – значно менше. В адміністрації парку ще багато нових ідей та планів, як його зробити більш комфортним. Зокрема, тут хочуть відновити велосипедний маршрут вздовж русла річки Уж та оновити безкоштовний дитячий майданчик.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів