Відповідальний карантинний сервіс: досвід ужгородця у Львові

Відповідальний карантинний сервіс: досвід ужгородця у Львові
Україна поетапно знімає карантинні обмеження і завтра відбудеться чергове послаблення – роботу відновлять ресторани. Почесний працівник туризму України ужгородець Олександр Доктор наприкінці травня відвідав Львів і розповів журналістам Uzhgorod.net.ua про те, як там дотримуються безпекових заходів у сфері обслуговування.

 

Із 22 травня в рамках послаблення карантину в Україні запрацювали готелі, літні тераси закладів харчування, дозволили також проводити екскурсії. Олександр Доктор поїхав до Львова, щоб особисто перевірити, як там працює індустрія гостинності в умовах COVID. Далі – пряма мова.

ГОТЕЛІ

"Приємно вражений Львовом і ставленням мешканців і влади до карантину. Там строго дотримуються карантинних вимог. Наприклад, при поселенні в готель мені поміряли температуру, занесли відповідні дані до журналу обліку. Видали одноразові рукавички, захисну маску і спрей-дезінфектор – усе безкоштовно. Ресторан готелю закритий, відкрита тераска з відстанню між столиками півтора метри. Обслуговування сніданків відбувається не у звичній формі шведського столу, а у формі континентального сніданку або ж його можуть доставити до дверей номера. Весь персонал обов'язково у рукавичках і захисних масках.

Я жив в одному готелі, мав нагоду подивитися декілька інших. Поки не всі готелі відкрилися, але більшість знакових готелів Львова запрацювали. Хостели не працюють – їм заборонено.

Помітив для себе, що ціни на деякі готелі знижені, порівняно із попередніми періодами".

ЗАКЛАДИ ХАРЧУВАННЯ

"Що стосується всіх ресторанів і барів: працюють тераси. Черги у заклади з обов’язковим дотримуванням дистанції. Практично всюди люди самі цього дотримуються. Зайти без маски і вимірювання температури ви не зможете. 100% людей проходять через цю процедуру. Коли ви йдете повз столики з відвідувачами і спілкуєтеся з офіціантами, маєте бути у масці. 

До кожного замовлення вам приносять індивідуально запаковані прибори до обраних страв, серветку, порційні сіль та перець у разі потреби. Іноді навіть пропонують вологі серветки. У закладх вищого рівня при вході є безкоштовні одноразові маски. Рівень відповідає Європі. А от більшість закарпатських рестораторів цим нехтують.

Я досить часто їздив до Львова. Ціни на їжу якщо й змінилися, то мінімально. Але різниця між цінами Львів-Ужгород – на користь Львова. Харчуватися там набагато дешевше і смачніше. Єдине, що дорожче – це кава. Кава – це Ужгород, а поїсти – це Львів. Емоції – це Львів. Багато цікавих закладів, новинки в меню, акції постійно з’являються. Ужгороду над цим ще потрібно працювати". 

ТЦ І СОЦІАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ГРОМАДЯН

"У торгових центрах та магазинах одягу так само жодна людина не знімає масу всередині. Щойно хтось намагається начепити маску на підборіддя, одразу підходить охоронець і просить одягнути її нормально.

У Європі категорично заборонено користуватися примірочними кабінками. Це ж прямий ризик. У Львові в магазинах стараються уникати примірок одягу. Продавці магазинів допомагають прикладати одяг до людини. Якщо дуже необхідно, то людина приміряє, а потім цю річ відкладають в окреме приміщення для зберігання на 2 доби. Тобто після примірочної річ не потрапляє на прилавок зразу. Здебільшого люди беруть покупки додому і у випадку необхідності, пізніше цю річ поміняють, бо це дозволяє закон. Це соціальна відповідальність громади.

Або ось, наприклад. Ранок неділі, злива і люди йшли до церкви. Всі стояли перед собором під дощем із відстанню півтора метри та масками на обличчі. Це надзвичайно сильна позиція громадян.

Екскурсії Львовом відбуваються виключно в масках. Більше 5 осіб із екскурсоводом я не бачив. Деякі музеї працюють, але теж у масковому режимі.

Моя громадська відповідальність перед моїми батьками, дітьми, перед тими людьми, що мають певні захворювання, не дає мені поводитися наплювательськи. Інакше ми ніколи не вийдемо з карантину".

Уже завтра в Ужгороді буде дозволено перебування у приміщеннях кафе та ресторанів. Сподіваємося на відповідальність ужгородців та власників індустрії гостинності.

*Публікація відображає досвід однієї людини і не претендує на репрезентативність. Станом на 4 червня Львівська область серед лідерів по кількості інфікованих за добу.

Uzhgorod.net.ua, фото надані Олександром Доктором, головне фото - з відкритих джерел

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів