Розвиток підприємництва в УжНУ – зустріч ректора з автором книги «Думай, як гендиректор»

Розвиток підприємництва в УжНУ – зустріч ректора з автором книги «Думай, як гендиректор»
Питанням розвитку підприємництва в університеті присвячена зустріч ректора Ужгородського національного університету Володимира Смоланки з головою Федерації роботодавців Закарпаття,  автором книги «Думай, як гендиректор»,  Володимиром Пановим.  

 

Зустріч відбулась 16 червня у ректораті Ужгородського національного університету.

У ході зустрічі обговорювали питання активізації розвитку молодіжного підприємництва та налагодження платформи «підприємницького університету», заснованої на втіленні інтелектуальних продуктів університету у практику бізнес-структур.

Найактуальніше завдання вузів та, зокрема, Ужгородського національного університету, на думку Володимира Панова, вдихнути дух підприємництва і комерціалізації в університетське середовище.  «Вкрай важливо зорієнтувати студентів на непрості виклики, які їх чекають після закінчення вузів. Тому не потрібно гаяти часу, а вже з першого курсу навчатися думати у прагматичному руслі», ? акцентував автор книги. 

«Як школа, так і університет, вже сьогодні в освітніх програмах повинні звертати особливу увагу на ключових питаннях розвитку підприємницьких компетенцій в учнів та студентів, а саме:  Як заробляти гроші? Як ними розпоряджатись? Як зробити кар’єру? Як вигравати конкуренцію в складних ринкових умовах? Створювати компанії, продукувати ідеї, втілювати їх  в життя. Навчатися і мислити  категорією «startup». Все це та інше повинно стати нормою у  будь-якому виші країни», ? зауважив Володимир Панов.

Ректор університету Володимир Смоланка підтримав важливість та нагальність піднятих питань, зауваживши, що  просування та реалізацією стратегії розвитку підприємництва в УЖНУ вже активно займаються. «На щорічній основі організовується конкурс «Стартап УжНУ», де студенти, аспіранти та молоді вчені  можуть презентувати свої інноваційні бізнес-ідеї. Також багато студентів вже під час навчання працевлаштовані та  розвивають свої професійні компетенції у різних компаніях. В університеті проводяться зустрічі студентів з топ-менеджерами провідних  компаній у рамках відкритих лекцій, форумів і т.п. Разом з тим поглибити і систематизувати цю роботу, перетворити університет на центр інновацій і розробки нових технологій це надважливе завдання, яке треба реалізувати у партнерстві бізнесу та освіти»,  ? зазначив Володимир  Смоланка.

За результатами зустрічі, з метою формування нової генерації професіоналів та стимулювання молодіжного підприємництва, прийнято рішення щодо реалізації партнерських проектів за участі Федерації роботодавців Закарпаття.

У рамках соціального проекту, Володимир Панов передав книгу «Думай, як гендиректор» ректорату та кожному факультету Ужгородського національного університету. Автор висловив сподівання, що цей практичний порадник, орієнтований на національні умови ведення бізнесу, допоможе студентам на шляху до самореалізації в умовах глобальних викликів сьогодення.

http://dumayyakgendirektor.com

 

16 червня 2020р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів