В обласному центрі зайнятості відбулася зустріч із ліквідаторами аварії на ЧАЕС. Про що говорили?

В обласному центрі зайнятості відбулася зустріч із ліквідаторами аварії на ЧАЕС. Про що говорили?
Зустріч із ліквідаторами аварії на ЧАЕС, які нині проживають в Ужгороді, відбулася сьогодні в обласному центрі зайнятості. Захід провели напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається щорічно 14 грудня.

 

Відкрив засідання голова Ужгородської міської організації «Союз Чорнобиль України» Олександр Чемет, він пригадав події ліквідації аварії на ЧАЕС, зазначив, що ціною здоров’я і життів багатьох ліквідаторів вдалося відвернути атомну катастрофу.

Директор департаменту праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради Андрій Біксей розповів, що на 1 грудня на обліку в департаменті налічується 650 осіб, які мають право на пільги, з них 323 ліквідатори, 154 особи, переселені з Чорнобильської зони, 131 дитина зі статусом потерпілої від Чорнобильської катастрофи, 42 вдови. Також Андрій Борисович розповів про нововведення у сфері соцзахисту, монетизацію пільг, наголосив і на проєктах на наступний рік, спрямованих на покращення медичного обслуговування ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Виступили також начальниця відділу державних гарантій ветеранам війни, учасникам АТО та громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи Закарпатської ОДА Анастасія Цибульська, директор Закарпатського обласного центру зайнятості, в якому й відбулася зустріч, Юрій Фущич.

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 20 тис. грн із бюджету Ужгорода виділили на матеріальну допомогу чорнобильцям, а ще грамотами міської ради нагородили трьох ліквідаторів: Юрія Мучичку, Людмилу Суран, Валентина Шитіва. Учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС побажали міцного здоров’я, родинного затишку та всіх благ, а також привітали з прийдешніми новорічно-різдвяними святами.

Джерело: пресслужба Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів