Михайло Поляк: «До лікарень поступають хворі на COVID-19 в тяжкому і наближеному до тяжкого станів»

Михайло Поляк: «До лікарень поступають хворі на COVID-19 в тяжкому і наближеному до тяжкого станів»
Переповнені лікарні, заповнені реанімації, ситуація з поширенням коронавірусної інфекції в Закарпатській області просто катастрофічна. Вся проблема в тім, стверджують спеціалісти, що краяни прийняли послаблення карантину як його відміну, а це не так. Що наразі відбувається в регіоні?

 

За словами директора КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Закарпатської обласної ради Михайла Поляка, наразі в закладах І-ї хвилі перебуває 198 хворих, всі ці заклади заповнені. Так само заповнені заклади ІІІ хвилі, а в лікарнях ІІ-ї заповнення на 49 %, фактично вільні із 140 - 71 ліжко.

Читайте також: Закарпаття, COVID-19: за минулу добу 3 смерті, лікарні практично заповнені, в реанімаціях місця немає

На питання кореспондента Uzhgorod.net.ua, що робити, якщо й ці місця заповнять, М. Поляк відповів, що доведеться розгортати нові в інших відділеннях.  

Михайло Поляк уточнив:

"Хворих багато поступає, бо епідеміологічна ситуація погіршилася. Ми за минулий тиждень били антирекорд, входили до списку областей, в яких ситуація найгірша  – це Львівська, Чернівецька, місто Київ, Київська та Закарпатська. Усе це результат того, що був послаблений карантинний режим, а краяни подумали, що карантин скасували, як наслідок – маємо різке зростання кількості хворих».

Більшість хворих, які поступають до інфекційної лікарні із важким і близьким до важкого ступеню важкості, часто доводиться переводити у реанімаційне відділення. "Зараз 6 хворих у реанімації, якщо комусь стає легше, переводимо у звичайний бокс", - додав Поляк.

Він також уточнив, що в середньому на лікування одного хворого витрата медикаментів на 20 тисяч гривень.

«Я ще раз наголошую: правила карантину треба дотримуватися, особливо маскового режиму! Не треба забувати про маски та рукавички, особливо при відвідуванні ринків, супермаркетів, транспорту, використовувати дезінфектанти, ретельно мити руки милом!» - відзначив М. Поляк.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів