Види трекінгових рюкзаків: який вибрати для вашої подорожі

Види трекінгових рюкзаків: який вибрати для вашої подорожі
Піші походи гірською місцевістю – унікальна можливість побачити країну, пізнати красу її ландшафтів, відкрити світ природи та знайти нових друзів. Серед туристів без спеціальної підготовки популярний трекінг – подорож по чіткому маршруту з зупинками для ночівлі. Для такого виду активного відпочинку не потрібно спеціальне спорядження. Зате не обійтися без рюкзаків, які відрізняються конструкцією, об'ємом, вагою, комплектацією та іншими характеристиками. Вдалий вибір наплічників забезпечує комфортний відпочинок.

 

Тривалість і особливості переходів на різних маршрутах обумовлюють вибір моделей наплічників. Важливі такі характеристики трекінгових рюкзаків:

  1. Місткість: залежить від наявного спорядження та необхідних речей. Легкі намет, спальник та килимок помістяться у рюкзак невеликого літражу. Зайвий об'єм призведе до спокуси пакувати непотрібні речі, а малий розмір – до необхідності навішувати спорядження зовні, що незручно, бо воно бовтається і зачіпає за гілки. Назва Kestrel 68 в описі виробу означає, що об’єм цього наплічника – 68 л. Для походу без важкого вантажу та жінок потрібні моделі від 20 до 40 л, для подорожей протягом 7–10 діб – від 45 до 70 л, а для тривалих трекінгів та міцних чоловіків – 80 л й більше.

  2. Підвісна система: створена для комфортного перенесення великої ваги та рівномірного розподілу навантаження на різні частини тіла. Вона захищає спину від натирань твердими предметами. Безкаркасні моделі легкі та компактні, а з підвісною системою – комфортні, але більш важкі. Задня частина рюкзаків з пінних вставок запобігає втомі спини, а з сітчастого матеріалу – провітрюється.

  3. Кількість відділень й кишень: підбирають залежно від власних бажань. Важлива наявність верхнього клапана для цінних та необхідних речей. Приємні бонуси – відділення для питної системи та взуття.

  4. Матеріали: використовують практичні поліестер та нейлон, штучні або натуральні тканини та шкіру.

  5. Дощовик – важливий елемент для походу у горах.

Види туристичних рюкзаків

Потрібно визначитись з питаннями: умови й сезон його використання, щоб вдало вибрати оптимальний під ваші потреби наплічник для трекінгу. Рюкзак для тривалого походу у холодний період року зазвичай має місткість 50–80 л та хорошу підвісну систему. Його виробляють з надійних матеріалів, оснащують стегновим та грудними поясами, з допомогою яких розподіляється навантаження на плечі та ноги. Такі рюкзаки використовують туристи, які віддають перевагу ночівлі у наметах.

При зупинках між переходами у таборах розташування, потрібно носити з собою тільки добовий запас їжі та води, одяг, фотоапарат та засоби особистої гігієни. Для таких походів підходять рюкзаки об'ємом від 20 до 40 літрів. Вони можуть бути м'якими, але зі кріпленнями для: льодорубу, спеціальних палиць або снігоступів. Для всіх різновидів трекінгу розроблені зручні моделі, які допоможуть насолодитися відпочинком, що залишить тільки приємні враження.

 

25 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів