Закарпатські абітурієнти склали перше ЗНО

Закарпатські абітурієнти склали перше ЗНО
Сьогодні, 25 червня, розпочалося зовнішнє незалежне оцінювання 2020 року. Першим предметом цьогорічного тестування є математика.

 

У проведенні ЗНО-2020 кардинальних змін порівняно з минулим роком не відбулося, єдина відмінність - дотримання карантинних норм.  Цьогоріч ЗНО проводиться із 11 предметів: математики, української мови і літератури, англійської, німецької, іспанської, французької мов, історії України, біології, фізики, географії, хімії. Учасники зовнішнього незалежного оцінювання мають право на складання тестів не більше як із чотирьох навчальних предметів. ЗНО-2020 проходитиме у терміни з 25 червня до 17 липня – основна сесія та з 23 липня до 11 серпня 2020 року – додаткова сесія.

Відповідно до наказу департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти для проходження тестування з української мови та літератури в області працюватимуть 53 пункти тестування проведення ЗНО, з історії України – 43, організовані на базі закладів загальної середньої освіти 12 адміністративно-територіальних одиниць. Для складання біології та географії пункти тестування організовано у семи районах (містах), а з решти предметів – у чотирьох округах проведення зовнішнього незалежного оцінювання – містах Ужгород, Мукачево, Хуст і Виноградів.

Загалом до роботи на пунктах проведення ЗНО в якості персоналу буде залучено понад  3,5 тис. працівників області.

Прикро, але доводиться констатувати, що на організацію цьогорічної кампанії зовнішнього незалежного оцінювання впливає чимало як об’єктивних, так і суб’єктивних чинників.

Спочатку світова пандемія коронавірусу внесла свої корективи у строки проведення тестування, зумовила необхідність дотримання чітко регламентованих вимог і правил. У зв’язку з цим довгі дискусії точилися навколо кола  учасників тестування. Зрештою крапку у цьому було покладено ухваленням змін до законів України, що регламентують питання завершення навчального року.  Ще один іспит від природи на виваженість, витривалість, необхідність швидко й адекватно ухвалювати рішення мусив пройти упродовж останніх днів Західний регіон України, у тому числі і Закарпаття. 

 

Та попри локальні перешкоди на шляхах області, пов’язані з негодою,  сьогодні на 17 пунктів тестування з’явилися, у тому числі і завдяки підвезенню шкільними автобусами, 3 168 осіб, щоб стати на один крок ближче до своєї мети – вступити до закладу вищої освіти. З фотографій видно: на пунктах створено безпечні умови, дотримано усіх протиепідемічних заходів.

Зараз головне  – зібратися з думками, опанувати емоції і з холодним розумом  правильно виконати тестові завдання, запропоновані у сертифікаційній роботі з математики.

Пресцентр Закарпатської ОДА

 

25 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів