Міський голова зустрівся з ужгородськими забудовниками: презентували проєкт будівництва для ГО "Закарпаття-Донбас

Міський голова зустрівся з ужгородськими забудовниками: презентували проєкт будівництва для ГО "Закарпаття-Донбас
Богдан Євстафійович зазначив, що наші громадяни із початком воєнних дій на Сході змушені були покинути свої домівки і запропонував забудовникам долучитися і на партнерських засадах збудувати житло, частину квартир передати переселенцям. Розроблено концепт, видано містобудівні умови та обмеження на  будівництво 9-поверхового будинку на 72 квартири.

 

Костянтин Блажевський, керівник ГО «Закарпаття-Донбас», зазначив, що розраховували на кошти міжнародних інвесторів, однак залучити їх для будівництва не вдалося, бо такі проєкти за грантові кошти реалізують лише у східних областях – Донецькій та Луганській.

На зустрічі із забудовниками також обговорили питання, які виникають під час організації будівництва, зокрема довозу будівельних матеріалів на майданчики, водопостачання та водовідведення новобудов. Розглянули й проблему хаотичної забудови мікрорайону Боздош – за попередніх каденцій ділянки продали різним забудовникам, спорудження вели безсистемно, не продумано можливість під’їзду, зокрема й машин різних служб, вантажівок, виникають питання життєзабезпечення новобудов, прибудинкові території невпорядковані, немає належного водовідведення і, відповідно, багато скарг від ужгородців.

Міський голова доручив департаменту міського господарства та КП «Водоканал м.Ужгорода» виготовити комплексний проєкт, з усіма мережами,  водовідведенням, дорогами, щоб у майбутньому за кошти забудовників зробити там якісний благоустрій. Обговорили і ще одне гостре питання – розміщення майданчиків твердих побутових відходів: коли об’єкт здають в експлуатацію, сміттєвий майданчик наявний, а після здачі недобросовісні забудовники його демонтовують. Тому мешканцям доводиться носити сміття на майданчики за кілька вулиць. Позиція міської ради – майданчики для збору сміття мають бути біля кожного новозбудованого будинку, на чому і наголосили забудовникам.

Ужгородська міська рада

 

09 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів