Закарпатські лікарні вже отримали кисневі концентратори для лікування пацієнтів із COVID-19

Закарпатські лікарні вже отримали кисневі концентратори для лікування пацієнтів із COVID-19
Сьогодні на пресконференції у Закарпатській ОДА очільник області Олексій Петров роз'яснив ситуацію з потребою кисневих концентраторів для області. Нагадаємо, нещодавно ОДА зверталася до небайдужих із проханням терміново допомогти закупити кисневі концентратори.

 

"Ані питань із фінансуванням, ані питань із оформленням цих концентраторів у нас нема. Але протокол лікування змінився в усьому світі і від практики лікування апаратами ШВЛ у світі відходять. На практиці засвідчено, що найбільш ефективною формою лікування при низькій кількості кисню в крові є кисневі концентратори. Їх у нас є в достатній кількості для всіх лікарень. Але та динаміка, яка у нас була два тижні тому, потребувала більшої кількості концентраторів. І було потрібно їх законтрактувати. І це тривалий процес. Тому цей крок був були для закриття ризиків", - пояснив Олексій Петров.

Зі слів очільника ОДА, сьогодні область отримала першу партію кисневих концентраторів для лікарень 2 і 3 хвилі.

"Це 11 концентраторів від благодійного фонду. Їх уже отримали керівники лікарень. Завтра ми ще другу партію отримаємо. Тож велика подяка і шана людям, які так оперативно відгукнулися. Сподіваємося, що зараз будемо рятувати життя саме за допомогою цього обладнання", - додав О. Петров.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів