Чому для Ужгорода важливим є встановлення відеокамер?

Чому для Ужгорода важливим є встановлення відеокамер?
Наскільки важливим є встановлення відеокамер, про їхні технічні можливості міський голова Богдан Андріїв сьогодні спілкувався із забудовниками. Запропонував усім, хто зводить об’єкти, долучатися до міської мережі відеоспостереження, розміщувати відеокамери із функцією розпізнавання облич, номерів авто, адже від цього залежить безпека людей, правоохоронці мають можливість оперативно реагувати на правопорушення, розкривати злочини.

 

В управлінні програмного та комп’ютерного забезпечення забудовникам продемонстрували, як працює програма розпізнавання облич і пошуку автомобілів за номерними знаками. Продемонстрували й нові – закуплені нещодавно – 60 камер відеоспостереження, які продовжать встановлювати в Ужгороді до 180, які вже діють. Відео з камер на центральних і найбільш жвавих вулицях та площах уже можна дивитися онлайн на офіційному сайті Ужгородської міської ради.

Нагадаємо, в Ужгороді реалізовується, спільно з румунським містом-побратимом Сату-Маре, проєкт «Забезпечення громадської безпеки шляхом співпраці правоохоронних органів та використання передових систем відеоспостереження в Ужгороді та Сату-Маре». Крім муніципалітетів, у проєкті задіяні патрульна поліція Закарпатської області, управління муніципальної варти Ужгородської міської ради, департамент муніципальної поліції Сату-Маре. Заплановано впровадження новітніх технологій моніторингу – сучасних камер, облаштування ситуаційного центру, куди будуть виводитися зображення з усіх камер для оперативного реагування правоохоронцями. Загальний бюджет проєкту: 109 874 євро, бюджет для нашого міста – 60 650 євро, 10% складе співфінансування із міського бюджету Ужгорода.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів