Богдан Андріїв взяв участь у заключній онлайн-конференції проєкту міст-побратимів Ужгорода та Кошице

Богдан Андріїв взяв участь у заключній онлайн-конференції проєкту міст-побратимів Ужгорода та Кошице
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні взяв участь у заключній онлайн-конференції проєкту міст-побратимів Ужгорода та Кошице «Крок до ефективного управління в місті Ужгород» за програмою SlovakAid, який реалізовували Агенція регіонального розвитку Кошице (керівник Ярослав Тешляр) спільно з комунальною установою Ужгородської міської ради «Агенція розвитку Ужгорода» (керівник Маріанна Собран).

 

Учасників проєкту привітали словацькі партнери з Агенції регіонального розвитку Кошице Ярміла Гвішчова та Моніка Вішновска. Тренер «Агенції розвитку Ужгорода» Микола Яцков представив напрацювання з комунікаційної стратегії Ужгородської міськради, яка створюється в рамках проєкту і має кілька завдань: поліпшити комунікацію між управлінцями міськради для якомога ширшого інформування ужгородців про роботу міської влади, консультування з громадськістю щодо рішень із життєдіяльності міста, вибудовування партнерства з громадянським суспільством, залучення мешканців до муніципального управління.

Тренер проєкту Леся Носенко поінформувала про спільні з кошицькою Агенцією тренінги для представників громадських організацій зі стратегічного планування, підготовки і реалізації мікропроєктів. Із 7 підготовлених за підсумками навчання – 3 перемогли у конкурсі й отримали фінансування – по 1000 євро.

Зокрема, Ірина Микулин, голова ГО «АураАкадеміка» розповіла про створений ними простір для неформальної освіти студентів, залучення молоді до активної громадської діяльності, реагування на виклики у місті, університеті тощо.

Людмила Богдан, представник ГО «Ініціатива регіонального розвитку та транскордонного співробітництва» поінформувала про створені 10 розмальовок із зображеннями знакових будівель, місць Ужгорода, мобільний дитячий майданчик та пісню підліткового гурту Teobend «Просто попроси» і кліп, знятий, знову ж таки, на відомих локаціях нашого міста.

Менеджер ГО «Екосфера» Оксана Буртин представила результати проєкту «Компостуй – землю рятуй!». У ході його реалізації популяризували ідеї компостування, зокрема і в звичайній квартирі, закупили обладнання для компостування в СНВК «Пролісок» – подрібнювач гілок, пластиковий контейнер, виготовили дерев’яний компостер. У садочку, до речі, завдяки компосту, вирощують овочі, малину, полуницю для дітей.

«Зроблено хоч і невеликий, але важливий крок для розвитку нашого міста всіма учасниками проєкту «Крок до ефективного управління в місті Ужгород», й управлінцями, які пройшли тренінги і напрацьовують комунікаційну стратегію, й представниками громадських організацій, які підготували і реалізували мікропроєкти – підсумували учасники онлайн-конференції.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів